ANKARA EBS 1 nolu şube tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Güya habercilik adına yapılan ve yargısız infaz ile insanların haysiyetlerinin cellatlığına soyunan haberler yapanları kınıyoruz. Sadece dedi kodu ile çalakalem yazılmış, üyelerimiz hakkında akla ve izana sığmayacak itham ve cümleler ile üyelerimizi yargısız infaza götürme çabasında olanları görüyoruz. Son zamanlarda belirli mahfillerde pişirilip servis edilen, hiçbir delil ve ispata dayanmaksızın üyelerimizin haysiyet ve meslek onurlarını hedef alan saldırıları biliyoruz.

Çankaya ilçemizde Beştepe Şehitleri İmam Hatip Ortaokulumuzda üyemiz okul müdürüne yapılan organize haysiyet cellatlığına soyunanları görüyor, ne yaptıklarını biliyoruz.

İşlerini iyi yapmadıkları iddiasıyla velilerce CİMER’e şikayet edilenlerin yine bir şark kurnazlığı ile meseleyi kıyafete, olayla hiçbir ilgisi olmayan okul müdürü üyemize istinat etme aymazlıklarını görüyoruz. Bu iddia ve hususlar, ilgili merciler ve Kanun ile yetkili makam ve mahkemelerce incelenip karara bağlanmaksızın çamur at izi kalsın kötülüğü ile üyelerimizin peşinen suçlu ilan edilişlerini asla kabul etmeyeceğiz. Tüm mecralarda, tüm üyelerimizin, tüm haklarını hiçbir hususa göz yummaksızın sonuna kadar savunacağız. Kimsenin haysiyet cellatlığı yapmasına razı olacak da değiliz.

Hikâyenin sadece kurdun dilinden anlatıldığı bir belge veya veri ile desteklenmeyen Ankara Strateji ve Bütçe Başkanlığı Anaokulunda yaşandığı iddia olunan hususları haklarında soruşturma açılanların dilinden sadır olmuş gerçekliği ispat olunmamış iddialar ile gerçekmiş gibi halkın bilgisine sunmak tam anlamıyla bir yargısız infazdır.

Olayı araştırmakla görevlendirilmiş üyemiz şube müdürümüzün zan altında bırakılmasını asla kabul etmeyiz. Suçlu olanın suç bastıracağı zamanlarda değiliz. Disiplin suçuna karışmış bir öğretmeni olayı araştırmakla görevlendirilmiş şube müdürümüzün odasına gelerek tehditler savurarak savunmak eşinin işi midir? Değildir. Memur devletin kamu hizmetini sunmakla görevli çalışanıdır. Nasıl ve hangi esaslarla çalışacağı kayıt altındadır.

Milletimizin göz bebeği kahraman polis teşkilatımızın teşkilatımız, milletimiz nazarında daima müstesna bir yeri vardır. Soruşturmayı yürütmekle görevli şube müdürümüzün makam odasını basarak tehditler savuran anaokul öğretmeninin polis eşi yaptığı vahameti koskoca bir teşkilatı karalamakla örtmeye çalışmaktadır. Üyemiz şube müdürümüzün polis teşkilatımız hakkında fikri- duruşu – istikameti herkesin malumudur. Kendi fecaatlerine siper arayanların bu iftiraları da meydandadır. İlgili polis memurun amirleri tarafından yapılacak soruşturma neticesinde nasıl bir fecaat işlediği de meydana çıkacaktır. Polisin işi halkımızı suçlulardan korumaktır. Vazife saatinde memur eşinin velisi gibi, silahlı ve üniformalı olarak gidip makam odalarını basmak olmasa gerektir.

Kimseyi hiçbir iftiracının iftiraları ile baş başa bırakmayacağız. Suç işleyen, vazifesini yapmayan, vazifede kusur işleyen kim var ise ancak kanun önünde yargılanır ve ancak yetkili mercilerin vereceği hüküm ile cezalandırılır. Hem suç işleyip hem aymazlık edip hem de suç bastıranlara meydanı bırakmayacağız. İşlerini yapmayanların hedef saptırarak yine mevzularını bilindik meselelere yaslamalarına fırsat vermeyeceğiz.

Kişiler kalemşörler eliyle değil ancak yetkili mahkemeler, yetkili merciler eliyle suçlu olarak ilan edilebilirler. Kimsenin haysiyet cellatlığına müsaade edecek değiliz. Zulmün karşısında daima Eğitim Bir Sen vardır, hep olacak. Hiçbir üyemiz yalnız değildir. Eğitimciler gür sesi bazı mahfillerde pişirilip servis edilen bu haberlerin neye hizmet ettiğini bilmektedir.

Eğitim-Bir-Sen

Ankara 1 No'lu Şube