Genel merkez yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu, şube başkanları ve il temsilcilerinin katılımı ile Nevşehir Kozaklı Diva İsib Otel’de gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Ali Yıldız Diyanet- Sen’in Türkiye'nin yarınlarında etkili, güçlü söz sahibi olan bir sendika olarak bu ülkenin, yeni yüzyılına damgasını vuracak bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek “Diyanet- Sen aklıyla ve gövdesiyle yarının Türkiye’sinin asıl mimarıdır. Diyanet- Sen ve onu büyüten erdemli insan kitlesiyle, değerlerinden taviz vermeden, diğerlerini incitmeden, yılmadan, kırmadan, korkmadan Hak için, haksızlara son vermek için, sendikacılık yapıyor. Güçlü bir sendika; güçlü düşünceler, işler, fikir ve değerler demektir. Değerleri olmayan, geleneği bulunmayan, geleneğini gününe taşıyıp üretemeyen bir toplum dünyaya söz söyleyemez, geleceğe anlam katamaz. Kurucu Hilfü'l-Fudul ruhumuz, bizi birbirimize olduğu kadar geçmişimizi bugüne ve bugünümüzü de geleceğe bağlayan en önemli bağdır.” Şeklinde konuştu.

Şimdi Yeni Şeyler Söyleme Zamanı

Diyanet-Sen’in yirmi beşinci yılına ulaşmak üzere olduğunu hatırlatan Yıldız “Gün, geçmişe takılıp kalma günü değil geleceğe ve ufka yürüme günüdür.   Yeni şeyleri ancak geçmişten ilham alarak geleceği inşa edecek olanlar söyleyebilirler.   Yeni şeyleri ancak bugüne inançları ve yarına umutları olanlar söyleyebilirler. Ortak akıl ve toplumsal uzlaşma temelinde, kuşatıcı bir vizyon, yetkin bir kadro anlayışıyla sorunlarımızın tamamını çözüme kavuşturmak mümkündür. Önemli olan bundan tam yirmi beş yıl önce Ahmet Yıldız ve arkadaşlarının en zor şartlarda yaktığı dava meşalesini günümüze taşıyan bir bilinçle geleceğe omuz omuza yürüme ve medeniyet seviyesini aşma iradesi gösterebilmemizdir.” İfadelerine yer verdi.

Asrın Felaketini Yaşayan Ülkemiz Asrın Dayanışmasını da Göstermiştir

Konuşmasında deprem sürecini de değerlendiren Yıldız din görevlilerinin her zorlu süreçte olduğu gibi deprem sürecinde de bölgede hizmet eden en aktif grup olduğunu söyledi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki depremle sarsılan ve 11 ilimizi etkilen depremler nedeniyle ülke olarak zor bir süreç yaşadığımızın altını çizen Yıldız “Depremler sonrası bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken, her zorlu süreçte olduğu gibi deprem sonrası da sosyal medya platformlarında ve bazı basın yayın organlarında bölge de din görevlilerinin olmadığına dair yalan ve iftira haberler din görevlilerimizi ve bizleri derinden üzmüştür. 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası bölgede arama kurtarma hizmetlerinden, cenaze, defin hizmetlerine, depremin travmalarını sarmak için manevi destekten, yemek ve yardım hizmetlerine sahada en aktif görev alan kesim din görevlilerimiz olmuştur. Depremde 11 ilimiz etkilendi, ancak 85 milyon bu acıyı içimizde hissettik. Bütün kalbimizle, dualarımızla, maddi manevi depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığımız ilk günden bölgeye diğer illerdeki 69 müftüyü görevlendirdi. Yine özellikle cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemleri için 4 Bini bayan olmak üzere 16 Bin 300  Diyanet personeli bölgede görev yaptı. Ayrıca 97 TDV görevlisi arama kurtarma ekibinde görev aldı. Dönüşümlü olarak görevlendirmeler halen devam ediyor. Diyanet-Sen olarak da deprem bölgesindeki 11 il ve bazı ilçeleri ziyaret ettik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte yakınlarını kaybeden Din Görevlilerimize taziye ziyaretlerinde bulunduk. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerine sahada birebir şahit olduk. Bütün bunlar ortadayken hala bölgede devlet nerede? Diyanet nerede? söylemlerinin iyi niyetten yoksun, devletimizi, Diyanetimizi karalamaya yönelik söylemler olduğunu düşünüyoruz. Bu tür söylemler kesinlikle bu topraklara ait söylemler değildir. Bu tür söylemler bu vatanın mayasıyla örtüşmez. Bu tür söylemleri yayanları şiddetle kınıyor,   Hakk’ın ve halkımızın vicdanına havale ediyoruz. Bu kişilerin hukuki yönden de cezasız kalmaması için konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Gün birlik ve beraberlik günü. Gün yaraları birlikte sarma günü. Gün kalplere dokunma günüdür.” Dedi.

Yardımlar Depremzede Kardeşlerimiz İçin

11 ilimizi etkileyen depremler sonrası ülke olarak depremzede kardeşlerimiz için yardım seferberlikleri başlatıldığını hatırlatan Genel Başkan Yıldız, Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak maddi yardımlar konusunda da taşın altına ellerini koyduklarını belirterek Memur-Sen ve bağlı sedikalar olarak 10 milyon TL yardımda bulunduk. Bir çok başkanımız 1 aylık maaşlarını depremzede kardeşlerimize bağışladı. Şubelerimizden tırlar dolusu yardımlar bölgeye gönderildi ve son olarak “Kadınlardan Kadınlara Yardım Paketi” kampanyası ile içerisinde kadınlara özel her türlü malzemenin yer aldığı paketler 8 Mart itibariyle bölgeye gönderilmeye başlandı. Kadınlar komisyonu başkanlarımızın organizasyonu ile gerçekleştirilen bu yardımlardan dolayı genel merkez ve şube kadınlar komisyonu üyelerimize ve emeği geçen herkese tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum.” Açıklamasında bulundu.

Hedef 100 Bin Üye

Yeni haklar için Diyanet-Sen’i daha da büyütmek gerektiğinin altını çizen Yıldız   konuşmasına şöyle devam etti: Yüzler, binler, on binlerle başladığımız kutlu yolculuğa, bugün 90 binin üzerindeki üye sayımızla hizmet kolumuzun hakim sendikası, örgütlenme oranı olarak ise sendikacılığın bir numaralı sendikasıyız. Hayalleri olmayan, düş kurmayan sendikalar başarıya ulaşamaz. Biliyorsunuz Mayıs ayında sendikaların üye sayıları tespit ediliyor. Mayıs ayı için bizim hedefimiz 100 bin üyeyi yakalamak. Ben teşkilatıma, teşkilatımın bel kemiği şube başkanlarıma güveniyorum. Hizmet kolumuzdaki her çalışan Diyanet-Senli olana kadar bu hizmet yarışı devam edecek. Birlerden buralara geldik, inşallah 90 binlerden 120 binlere rahat rahat çıkacağız. Ben teşkilatlarımıza güveniyorum. Ben yönetimime inanıyorum, başaracağız”

Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı

 Karabulut’a Teşekkür Plaketi

Toplantı sonrası bir konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı İlknur Karabulut, milletvekili aday adayı olacağını açıklayarak Diyanet-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa ettiği duyurdu. Farklı kulvarlarda olsa da hizmete devam edeceğini belirten Karabulut, Diyanet-Senli olmaktan, kadınlar komisyonu başkanı olmaktan her zaman gurur duyduğum sendikama hizmetlerim her zaman devam edecek. Haklarınızı helal edin” diyerek konuşmasını tamamladı.

 Genel Başkan Ali Yıldız Karabulut’a bir teşekkür plaketi takdim etti.