Kayseri'de Din Bilgisi öğretmeni Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, saldırıya uğradı.
Saldırıdan sonra Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri İl Temsilcisi Hakan Çoskunsu, saldırıya uğrayan Öztürk’ün tedavi gördüğü hastane acilinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada,"Tüm bu faaliyetlerinden dolayı acaba PKK’lılarca mı hedef alınmış olabilir? Yoksa Rusya, Çin hatta Ermenistan yanlısı olan çevrelerce mi? Zira Ali İhsan Öztürk okul çıkışında bir markette kalleşçe saldırıya uğradı. Eli öpülesi bir öğretmen, bir eğitim çalışanı darp edildi" ifadelerine yer verildi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, Eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesinin menfaate pazarlanmasına hiçbir zaman göz yummayacaklarını, Eğitimcilere yönelik şiddeti tüm enstrümanları ve arka planıyla birlikte lânetlediklerini, bu yoldan bir adım bile geri atmayacaklarını ve Meydanı boş bırakmayacaklarını belirttiler.
Son dönemlerde eğitimcilere yapılan saldırıların sayısı ciddi anlamda artmış durumda olduğunu belirten Hakan Çoskunsu, "Yakın zamanda Samsun’da genel başkanımıza bir saldırı oldu. Daha sonrasında genel başkan yardımcılarımıza saldırılar meydana geldi. Kayseri’de de Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali İhsan Öztürk’e okul çıkışında kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından bir saldırı oldu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Eğitim çalışanların artık can güvenliği olmadığını düşünüyoruz. Kaçıncı saldırı bu?" dedi.