Türk Eğitim Sen ve İLKSAN Kütahya Delegesi Erdoğan Aktaş, ilkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandıgı'nın kapatılması tartışmalarına noktayı koydu. Erdoğan Aktaş, "Velhasıl llksan, gözünü açıp kapatınca dolar işareti çıkan çizgili film kahramanlarına emanet edilecek bişey değildir. Yani sandık sandığınız gibi değildir. Nokta" dedi.

9 .Dönem İLKSAN İlçe Temsilciliği seçimleri, 19 Haziran, İl Temsilciliği seçimleri ise 25 Eylül'de gerçekleşecek. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) konusunda Kütahya'daki en deneyimli isim olan Erdoğan Aktaş 14 yıldır Kütahya İl Delegeliği görevini yapıyor. Erdoğan Aktaş, 19 Haziran İLKSAN seçimleri öncesi yardım sandığının kapatılması yönündeki görüşleri eleştirdi.

İLKSAN'ın kapanmayacağını Erdoğan Aktaş şu cümlelerle anlattı; " 2012 seçimlerinde İLKSAN'ı kapatacağız dediler, sandığa gömüldüler. 2016 seçimlerinde sandık kapatılsın, biz seçime gitmiyoruz dediler, seçime katılmadılar. 2021 seçimlerinde Seçime katılıp katılmadıkları tam belli değil. Bir rivayete göre seçime katılıyorlar, diğer bir rivayete göre bağımsız adayları destekliyorlar, başka bir rivayete göre de katılıp katılmadıkları seçimden sonra belli olacak diyorlar. Haa! Sandık kapatılma konusunda ise bir netlikleri yok. Neden? Seçime girip girmedikleri net değil! Ama arkadan sufle yapıyorlar. Bilmedikleri bir cisim var ortada.

ERDOĞAN AKTAŞ, SANDIK TARTIŞMASINA NOKTAYI KOYDU 

 9 .Dönem İLKSAN İlçe Temsilciliği seçimleri, 19 Haziran, İl Temsilciliği seçimleri ise 25 Eylül'de gerçekleşecek. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) konusunda Kütahya'daki en deneyimli isim olan Erdoğan Aktaş 14 yıldır Kütahya İl Delegeliği görevini yapıyor. Erdoğan Aktaş, 19 Haziran İLKSAN seçimleri öncesi yardım sandığının kapatılması yönündeki görüşleri eleştirdi. İLKSAN'm kapanmayacağını Erdoğan Aktaş şu cümlelerle anlattı; "

2012 seçimlerinde İLKSAN'ı kapatacağız dediler, sandığa gömüldüler. 2016 seçimlerinde sandık kapatılsın, biz seçime gitmiyoruz dediler, seçime katılmadılar. 2021 seçimlerinde Seçime katılıp katılmadıkları tam belli değil. Bir rivayete göre seçime katılıyorlar, diğer bir rivayete göre bağımsız adayları destekliyorlar, başka bir rivayete göre de katılıp katılmadıkları seçimden sonra belli olacak diyorlar. Haa! Sandık kapatılma konusunda ise bir netlikleri yok. Neden? Seçime girip girmedikleri net değil! Ama arkadan sufle yapıyorlar. Bilmedikleri bir cisim var ortada. Bunu bazen köy sandığı, bazen çeyiz sandığı bazen de hazine sandığı zannediyorlar. Ama biz söyleyelim, bu sandık sizin bildiğiniz sandıklardan değil. Bu biriktirme sandığı değil sağlık ve sosyal yardım sandığı, doğum, evlilik, afet, şehit, terör mağduriyet, ölüm, cenaze, maluliyet, sağlık destek, emeklilik gibi 10 çeşit yardım veren sandıktır. Yani insana ve gönüllere dokunur.

"İLKSAN ÜYESİNİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜR"

Maaşın sadece yüzde ikisi gibi bir kesinti yapar ve yüzsüzler tarafından yüzde sekiz, on kesinti yapılan biriktirme sandıklarıyla kıyaslanır. Yani çok iyi ve kılı kırk yaran bir anlayışla yönetilir. Ankara, İzmir, İstanbul gibi merkezlerde Konukevi açar. Yani yuvadır. Önümüzdeki dönem de Emeklilik Yardımı bir seçenek olarak emekli maaşı şeklinde verilebilecektir. Yani üyesinin geleceğini düşünür.

Velhasıl İLKSAN, gözünü açıp kapatınca dolar işareti çıkan çizgili film kahramanlarına emanet edilecek bişey değildir. Yani sandık sandığınız gibi değildir. Nokta".

İLKSAN NEDİR?

İLKSAN sosyal yardım kurumlarının olmadığı 1943 yılında kuruldu. Yönetiminde 1996 yılından bu yana Türk Eğitim Sen üyeleri çoğunlukta bulunuyor. İLKSAN'm ordu ya da polis mensuplarını bağlı oldukları biriktirme sandıklarından farklı olarak yardım sandığı özelliği bulunuyor. Ölüm, hastalık, afet gibi konularda sandık üyelerine yardım ediyor. Sandığa ilk okul öğretmenleri, özel okul ve milli eğitim müdürlüğü çalışanları görevi başladığı anda zorunlu üye oluyor. Üyelerin maaşlarından yüzde 2 kesinti yapılıyor. Benzer biriktirme sandıklarında bu kesinti yüzde 10 civarı oluyor.

İLKSAN'm konuk evi ve otellerinde üyeler avantajlı bir şekilde yararlanabiliyor. Üyeler emekli olduklarında biriken ikramiyelerini alıyor. İLKSAN üyelerine avantajlı bir şekilde krediler de veriyor. İLKSAN'm şeffaf bir yönetime sahip olduğunu bildiren Erdoğan Aktaş, eğitim sendikalarının istedikleri zaman gelip hesapları inceleyebileceğini bildirdi.

Dumlupınar