SELAHATTİN DOLGUN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlksan seçimleri yaklaşırken,bazı karekter yoksunu,gerginlikten ve iftira atmaktan beslenen,ne idüğü belirsizler saçma sapan konuşuyor,yazıyor.

Tamam anladık,sendikanızda geleceğiniz karanlık,sendikal anlamda eridiğinizin farkındasınız.Her zamanki gibi günü kurtaralım,gündem oluşturmaya çalışalım derdindesiniz bunuda biliyoruz.İlksan seçimleriyle beraber iftira ve hakaretlerle kendi tabanlarını toplamaya çalışmalarını,saçma sapan yazılarla kurumları yıprattıklarını eğitim çalışanları muhakkak görüyordur.

Ancak kutsal değerlerimiz ve maneviyat üzerinden yaptığınız iftiralar sizleri yalan denizinizde boğacaktır.Sendika olarak ne yaptınız,kamu çalışanın hangi yarasına merhem oldunuzda,şimdi kalkmış İlksan’ı uçururuz diyorsunuz.Evet uçurursunuz hangi cemaate,vakıfa,derneğe peşkeş çekersiniz artık onun planlarını şimdiden yapıyorsunuzdur.Ancak bilmediğiniz ve hesaba katmadığınız,göremediğiniz;karşılıksız hiçbir menfaat ve beklentisi olmadan yüreğini ortaya koyup gece gündüz sadece kalpleri Türkiye diye atan,memleket diyen millet diyen,Kuvayi Milliye ruhuyla mücadele eden Türkiye sevdalıları sizlerin bu hırçınlığına,yalanına dolanına,planına dur diyecektir.

“Ne beklersin bu tip insanlardan,

kanı bu,fıtratı bu!!”

Tarihimizin her döneminde,bu tip insanlar ve yapılar olmuştur.Nihayetinde Türk Tarihinde olduğu gibi kaybetmeye mahkumdurlar.

Bizim teşkilatlarımız;karalayan,iftira atan,bilgi kirliliği yaratıp eğitim çalışanlarını ayrıştıran,kafalarının ardında başka başka planlar yapanlarla muhatap olup,bu tuzağa düşmeyecektir.

Bizler daima doğruyu,hakkı hakkaniyeti,adaleti savunmak zorundayız.Sendika olarak geçmişte olduğu gibi,bundan sonrada aynı çizgide yürüyeceğiz.Yoksullukla savaşıp,adalette yarışan teşkilatın mensupları olarak,yanlışın iftiranın yalanın daima karşısında dimdik duracağız.

Bizler sizin gibi menfaat birlikteliği ile biraya gelmiş bir topluluk değiliz.

Aynı anda aynı düşünceleri paylaşabilen,aynı tavrı sergileyen,aynı imanla mücadele edebilen bir teşkilat düşünün...İşte sizi rahatsız eden,uykularınızı kaçıran,anlam veremediğiniz ve çözemediğiniz birliktelik..

“Türk Eğitim-Sen,Türkiye Kamu-Sen

“Yolu doğru olanın,yükü ağır olur,”der atalarımız..Evet yükümüzde sorumluluğumuzda,işimizde hiç hafif olmadı şükür..

Çileyle geçen ömürler,mücadeleler ama en önemlisi;

“ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN BİR HAYAT”

Selahattin Dolgun

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yrd.