600 binden fazla kamu işçisinin gözü toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak karardayken bu hafta hükümetten yeni teklif bekleniyor. Hükümet kamu işçilerine zam teklifini masaya koydu. Maaşı 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara seyyanen 100 lira zam önerildi. Ancak bu rakamlar işçi temsilcilerini tatmin etmedi

HÜKÜMETİN KAMU İŞÇİLERİNE ZAM ÖNERİSİ
Hükümetin teklifinde, maaşı brüt 3 bin 577 lira ile 3 bin 750 lira arasında olanlara seyyanen 100 lira zam, maaşı brüt 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasında olanlara ise seyyanen 60 lira zam önerildi. Hükümet, seyyanen zamların ardından maaşlara 2021 yılının ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ayı için de yüzde 5 ve oluşması halinde enflasyon farkının yansıtılmasını teklif etti.

İŞÇİ SENDİKALARI YENİ TEKLİFİ BEKLİYOR
2022 yılına ilişkin bir teklif ise henüz gündeme gelmedi. İşçi konfederasyonları ise bu rakamları kabul etmiyor, teklifin bu hafta revize edilmesini bekliyor. Kamu işçileri için yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri ağustos ayına kadar sonuçlanmazsa, uzun yıllardır olmayan bir süreç de gündeme gelecek. Bu nedenle ağustos ayına kadar kamu işçileriyle olan müzakereler sonuçlanmazsa, iki ayrı masada pazarlıklar eş zamanlı olarak yürüyecek.