Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, döktükleri alın terinin, verdikleri mücadelenin, harcadıkları çabanın boşa gitmediğini belirterek, “Toplu sözleşme kazanımları fark edildiğinde manipülasyon yapmak isteyenlerin mumları sönmüş, kamu görevlileri gerçeği görmüştür. Yalan ne kadar hızlı olursa olsun gerçek eninde sonunda onu geçiyor. Kazanımlarımız anlaşıldıkça üye sayımız daha da artacaktır” dedi.
Sendika üyesi olmanın kıymetli hâle geldiğini kaydeden Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesinde gerçekleşen artışın sendikalılığa değer kattığını, aynı yaklaşımın yetkili sendika ile yetkili olmayan sendikalar arasında da yapılması gerektiğini dile getirerek, “Şimdiye kadar sendikacılık açısından önemli bir mesafe aldık, ancak hâlâ düzeltilmesi gereken maddeler var. Masada temsil noktasında adaletsizlikler var. Masada yetkili olmayan kurumların yer alması açıkça bir adaletsizliktir. Bize şöyle söyleniyor: ‘Masada çok aktörlü bir sistem uyguluyoruz. Üç konfederasyon da kamu görevlileri için mücadele ediyorsunuz.’ Toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti tarafında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte muhalefet partilerinin temsilcileri olması ne kadar garip durum olursa, yetkili sendikanın yanında da yetkili olmayan sendikaların toplu sözleşme masasına oturması o derece garip bir durum oluşturuyor. Bu yaklaşım temsilde adaletsizlik doğuruyor, masayı çözüm odaklı olmaktan çıkarıp işleyemez hâle getirebiliyor. İşçi sendikacılığında asla olmayacak ve olamayacak bir düzenek memur sendikacılığında meşru gösterilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

“6. Dönem Toplu Sözleşme süreci geride kaldı ama çözüm bekleyen birçok sorun da önümüzde duruyor” diyen Yalçın, sendikal hakların gelişmesi için kanun değişikliğinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. Yalçın, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu bu hâliyle bu yükü kaldıramıyor. Masa taleplere dar geliyor. Masada sandalye sayısını azaltmak, toplu sözleşmenin kapsamını artırmak, sendikal haklardaki kısıtları kaldırmak, hakem kurulunu hakemliğe uygun bir yapıya kavuşturmak gerekiyor. Biz, toplu sözleşmeden herkes yararlansın ama yetkili sendikaya üye olmayanlar bunun için dayanışma aidatı ödesin diyoruz. Memura grev ve siyaset hakkı verilsin istiyoruz” diye konuştu.

Ali Yalçın, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı da ziyaret etti. Yalçın, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi. Ziyaretlerde Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş de hazır bulundu.