Ceylan, açıklamasına şöyle devam etti.
“TOGÜ öğrencileri pedagojik formasyon almak için gerekli ücreti üniversiteye ödeyip sistemden faydalanmakta. MEB protokolüne göre de görev alanların ücretleri bu hesaptan ödenmekte.
MEB’e bağlı kurumların idareci ve rehber öğretmenleri TOGÜ tarafından staj için gönderilen öğrencilerin eğitimlerini vermektedir. 


Staj eğitimleri 13 Mart-2020 tarihine kadar 3 hafta devam etti. Pandemi nedeniyle kalan 9 hafta öğrenciler lehine yapılmış sayıldı. Öğretim görevlileri, idareciler ve rehber öğretmenler sistem üzerinden usulünce süreci mayıs ayına kadar sürdürüp sonuçlandırdı. Eksiği olanlar TOGÜ tarafından uyarılarak tamamlanması istendi ve gerekli evraklar düzenlenerek takipler sağlandı. Buraya kadar işler yolunda gitti. Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre tüm dersler yapılmış sayılacak ve görevlilerin ücretleri ödenecekti. TOGÜ üniversite öğretim görevlilerine 12 haftalık ücretlerini öderken okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize sadece üç haftalık kısmını ödedi. Kalan dokuz haftalık ödemeyi yapmadı. 


Yanlış bir karar vererek mağduriyet oluşturdu. Öğretmenlerimizin suçu neydi ?
Ödemelerin yapılması talebiyle önce görüştük sonra yazı yazdık. 
TOGÜ olumsuz cevapladı. Devamında konu sendikamız Hukuk birimi tarafından değerlendirilmiş ve mağdur üyemiz adına Tokat İdare Mahkemesine dava açılmıştır.  


Tokat İdare Mahkemesinin 2020/954 Esas sayılı davamız,  2577 sayılı Kanunun 45/1. Maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak 01/10/2021 tarihli kararla lehimize sonuçlanmıştır.
“Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması”  ücretlerinin TOGÜ bünyesinde çalışan eğitimcilere ödendiği gibi MEB’e bağlı tüm idareci ve öğretmenlerimize de ödenmesi hakkaniyet gereği olup, lehimize sonuçlanan davanın ışığında İlimizin saygın bir kurumu olan TOGÜ sürekli işbirliği yaptığı öğretmenlerin bu haklarını iade etmesi gerekmekte. 


Davasını açtık, haklı bulunduk. TOGÜ verdiği yanlış kararla hem öğretmenin hak edişini hem de 2.500 TL mahkeme masraflarını ödemek zorunda. Bu devletin imkânlarının heba edilmemesi gerekir. 
Tüm mağdur eğitim çalışanlarımız adına dava açsaydık TOGÜ harç, Posta ve vekalet ücreti olarak 200-300 bin TL ödeyecekti. 


Yapılan yanlıştan dönüleceğini ve ödemenin yapılacağı umudunu taşıyoruz. Okul idareci ve rehber öğretmenlerimize de bu ödemelerin Akademisyenlere ödendiği gibi en kısa sürede yapılması için talep yazımızı bugün TOGÜ ye gönderdik. Aksi halde onlarca eğitimcinin uğradığı bu mağduriyetin giderilmesi için gereken her türlü çabanın içerisinde olacağız.