Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, unvan değişikliği sınavına dayalı atama takviminin ilan edilerek, tercih kılavuzunun bir an önce yayınlanması ile atama işlemlerinin gerçekleştirilmesini talep ettik.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için unvan değişikliği yazılı sınavları 2-4 Mart 2021 tarihleri, sözlü sınavlar ise 27-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında sonuçlandırılmış; 13 Eylül 2021 tarihi itibarıyla da sınav sonuçları kesinleşmiştir.

Unvan değişikliği sınavlarının sonuçlandırılmasından bu yana uzun bir zaman geçmesine rağmen halen tercih kılavuzu yayımlanmamış ve atama işlemlerine başlanılamamıştır. Eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen unvan değişikliği sürecinin halen tamamlanmamış, tercihlerin alınmamış ve atamaların gerçekleştirilememiş olması adayların mağduriyetlerine sebebiyet vermekte; kamu hizmetinin eksik yürütülmesine, emek ve zaman kaybına yol açmaktadır.

Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli ve sık aralıklarla gerçekleştirmediği hususu da dikkate alınarak, unvan değişikliği sınavına dayalı atama takvimi belirlenmeli, tercih kılavuzu ilanıyla birlikte atama süreci ivedilikle sonuçlandırılmalıdır.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayınız