Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği ek gösterge çalışmalarında gözler 10 Mayıs’ta yapılacak 3. Toplantıya çevrildi. Daha önce 2 kez toplanan taraflar, komisyon çalışmalarında da hizmet kollarına ilişkin durumu ele almıştı. 

10 Mayıs’ta yapılması planlanan toplantı yaklaşırken Memur-Sen hükümetin ek göstergelerle ilgili teklifini beklediklerini açıkladı.

Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın da katıldığı Memur-Sen Erzincan İl Divanı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplu Sözleşme masasında aldığımız ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararımızda 3.toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleyeceklerimizi aktardık. Şimdi teklifi bekliyoruz” diyerek kamu işverenine çağrıda bulundu. 

Göstergesi olmayan kamu görevlilerinin de kapsam dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Ek Göstergesi olmayan kamu görevlilerini de gösterge kapsamına almak, kamu görevlilerinin ek gösterge düzenlemesindeki asıl muradı olan emekli maaşı ve ikramiyesine dokunacak adımları atmak için hükümet tarafı bu çalışmayı tarihi bir fırsat olarak kullanmalıdır.” ifadelerini kullandı. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Memur-Sen olarak komisyon çalışmalarında tekliflerini sunduklarını ancak hükümet kanadından herhangi bir teklif gelmediğini söyledi. 3. Toplantıda masaya teklifle gelinmesi beklentilerini aktaran Tonbul,  “Memur-Sen olarak hizmet kollarımızla birlikte tüm taleplerimizi kamu işverenine ilettik fakat karşı taraftan henüz bir teklif sunulmadı, kamu işvereninin üçüncü toplantıda masaya teklifle gelmesini bekliyoruz. 2200 ek gösterge ve göstergesi bunun altında olanlar için; en yüksek devlet memuru maaşının %55'i, emekliliğe esas aylığın bir bileşeni. Bu %55'lik yansıtma oranının da %75'e yükseltilmesini istiyoruz.” dedi.