Öğrtmenlik kariyer basamakları sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZERin kamuoyunda yükselen tepkiler nedneiyle Fatih ALTAYLIya yaptığı açıklamada " Sınav yapmak istemedik Sendikalar ayağa kalktı .." şeklindeki açıklamalara Sendikalardan büyük tepki geldi. 

Ali Yalçın sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in kariyer basamakları sınavı ile ilgili “Sınav olmasın dedik, sendikalar ayağa kalktı.'' sözlerine açıklama getirdi.

Ali Yalçın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:

''MEB Bakanı bir gazeteciyle mülakatında sendikaları töhmet altında bırakmıştır. Kimi kastetmiş bilemiyoruz ama ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda kariyer için sınav konusunda ilk günden beri durduğumuz yer belli ve Toplu Sözleşme tekliflerimiz de ortadadır. Bakanlıkla tüm görüşmelerimizde beklenti karşılansın istedik. 12 saat süren TBMM Eğitim Komisyonu görüşmeleri ile Genel Kurul sürecinde Bakanlık ve yasa yapıcılar “sınavsız uzmanlık olmayacağı” kabulüyle kimi haklı taleplerimize de kapı aralamamıştır. Sayın Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor. Yoksa, yüksek lisans ve doktorası olmayan öğretmenin şansı da olmayacakmış anlaşılan. Eğitim-Bir-Sen olarak biz ne dediğimizi de ne istediğimizi de biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar :