Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, Twitter hesabı üzerinden açıklamarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

MÜLAKAT SEVİCİ SENDİKAYA CEVAP !!!

Bir sendikanın Genel Başkan Yardımcısı olan zat Genel Başkanımız Talip Geylan’ın yönetici atamada mülakat getirilmesini şiddetle reddeden açıklamasından bayağı rahatsız olmuş ki kendince cevap vermeye kalkmış, cevap vermekten ziyade de merd-i kıpti misali sirkatin söylemiştir.
Genel başkanımız bir haber sitesinde çıkan “ islami STK ‘lar ve sendikalar mülakat istiyor” ifadesini içeren yönetici atama yönetmeliği taslağıyla ilgili haber üzerine bir açıklama yapmış, mülakata karşı olduğumuzu net bir şekilde ifade etmiştir.
Tabiri caizse lafı ortaya koymuş, akabinde “ kendilerinin ne olduğunu çok iyi bilen” bu cenahtan ve bu zattan ses gelmiştir.

Mülakat sevici bu tayfanın kendilerini tanımlamalarına uygun ve haber metni çerçevesinde yapılan  Genel Başkanımızın değerlendirmesini eleştirmeye kalkarak ses veren bu zat muhtemel ki Genel Başkanımızın dediğini bal gibi anladığı salağa yatmış ve manipülasyon ile yandaşlarına mesaj verme yolunu seçmiştir.
Sendikalarının ümmetin vicdanı olduğunu iddia ederek ümmet ve vicdan tanımlarından bihaber olduğunu aşikar ederek gülünç duruma düşen bu zata emin olun eğitim çalışanları katıla katıla gülmüştür. 

Bu zat ve bunun gibiler sanırım ümmet deyince kendi sendikalarına üye olanları anlamak gibi bir denge kaybı yaşıyorlar.
Öyle ya, bu,kul hakkı yeme profesörleri, mülakat yolu ile hak edenin elinden  hakkını çalmayı ümmet ve vicdan çerçevesine sokmak için akıl muvazenesi ile vedalaşmış olmalılar.Bu zevatın böyle hal içinde oldukları bu açıklamalarla apaçık ortaya çıkmıştır.

Efendi demiş ki biz görüşlerimizi rapor halinde bakanlığa bildirdik. Herkes bildirdi. Aslolan , artık savunulamaz hale gelen mülakat rezaletini kamuoyu önünde Genel Başkanımız Talip Geylan’ın yaptığı gibi gümbür gümbür reddetmektir. Yoksa, bunların yaptığı gibi dışarda suret-i haktan görünüp, kapalı kapılar ardında mülakat yalvarıcılığı yapmak bir tavır değildir. Bu olsa olsa bir ikiyüzlü ve münafıkça eğitimciyi aldatma çabasıdır.