Bir kaç gündür sosyal medyada öğretmen maaşları üzerine bir gündem oluşmuş, asgari ücret rakamlarının belli olması sonrasında öğretmen maaşlarına %20 zam yapılması teklifleri getirilmişti.

Eğitim-Bir-Sen Sivas eski şube başkanı İlhan Karakoç, facebook hesabından yaptığı paylaşımda öğretmen maaşları için şaşırtan bir öneride bulundu.Eğitim-Bir-Sen Sivas Eski Şube Başkanı İlhan Karakoç yaptığı öneride:

“Öğretmen maaşı, bizleri temsil ettiğini söyleyen sendika başkanlarımızın maaşlarının yarısı olsun razıyız.” dedi.

Bu paylaşım sosyal medyada hızla yayılırken, eski şube başkanının bu paylaşımına ilginç yorumlar geldi.

İşte yorumlardan bazıları:Ender kardeş bizlerin döneminde hep kendi cebimizden harcadık. Biz başkalarına gülerken inşaallah bizim dava arkadaşlarımız bizi mahçup etmezler kimseye ...Biz de Allah rızası için yaptık yıllarca. Ama daha sonra kral çıplak dedik. (Nere gidiyor bu paralar dedik). İlçe temsilciliği görevinden alındık. yaklaşık 15 aydır Harranlıyam. Ne zaman Rahmetli Mehmet Akif İnan sendikacılığını görürsem tekrar üye olurum.

Bana 2020 yılına ait Genel Başkan veya Profesyonel şube başkanı maaş bordrosu örneği gösterebilir misin Ben Google da bulamadım. Kimden ne gizleniyor.?

Olmaz Ender kardeşim varsa böyle bir rezalet işin gerçeğini ortaya çıkarmalıyız istifa etmek böylelerin ekmeğine yağ sürmek olurki oda bizim başta Mehmet Akif İnan ın ve bu sendikayı sıfırdan buraya tırnaklarıyla ...getiren arkadaşlarımızın emeğine helal getirmek demektirkardeşim ben vallahi bilmiyorum ne alırlar....