Eğitim İş tarafından gönderilen yazıda şu fadelere yer verildi:

Öğretmenevleri mevzuatımızda: Aslî fonksiyonları eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamak olan, ayrıca yeme-içme, spor, eğlence ve eğitim ihtiyaçları için yardımcı ve tamamlayıcı birimleri de bünyelerinde bulunduran kurumlar olarak tanımlanmış,

Kuruluş amaçları ise:

(1) ... eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamaktır. Bununla birlikte dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını da imkânları ölçüsünde yerine getirir.

(2) Kurum, eğitim çalışanlarının sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile meslekî eğitim alanında gelişimlerine ilişkin faaliyetlere imkânları ölçüsünde destek sağlar." şeklinde açıklanmıştır.

Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere öğretmenevleri üyelerin yani eğitim çalışanlarının konaklama, yeme-içme, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş kuruluşlardır.

Bugün öğretmenevleri kuruluşunda belirlenmiş olan hiçbir amacı yerine getirememektedir. Öğretmenevlerinin asıl sahibi eğitim çalışanlarıdır. Ancak yıllardır öğretmenevleri basit kar-zarar mantığı ile değerlendirilmekte, öğretmenevlerinden, eğitim çalışanları dışında herkes yararlanmaktadır.

Mevcut ekonomik koşullarda barınmanın ve konaklamanın iyice zorlaştığı bir dönemde, birçok kurum misafirhanesinde olduğu gibi, bakanlığınız da kendi personeline öncelik vermelidir.  

Eğitim çalışanlarımızın sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirecek olanaklara sahip olması, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılanması için, diğer misafirlerle eğitim çalışanları arasındaki ödeme farkının eğitim çalışanları açısından daha cazip olmasını ve eğitim çalışanlarına öncelik verilmesini talep ederiz.

  Kadem ÖZBAY

GENEL BAŞKAN