Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrıda bulunarak, Hükümet adına somut uygulamaları başlatmasını istedi. Bugüne kadar Öğretmen Günü’nün adeta kuru sözlerle geçiştirildiğini söyleyen Geylan, bu Öğretmenler Günü’nde Sayın Özer’in fark yaratmasını istedi.
Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değerin çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemize verilen değer olduğunun altını çizen Geylan, "Öğretmenleri sadece 24 Kasım’da değil, yılın her günü baş tacı ettiğimizi göstermek adına onların sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görmeli ve çözüm üretmek için gayretkeş olmalıyız. Bu noktada diyoruz ki: zaman laf değil, icraat zamanıdır. İşe Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilerek başlanmalıdır" dedi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin en geç 24 Kasım 2021 tarihinde yani Öğretmenler Günü’nde başlatılması çağrısında bulunan Geylan, ayrıca Öğretmenler Günü’nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ekonomik destek ve salgın sürecince olağanüstü gayet sarf etmelerinden dolayı başarı belgesi verilmesini talep etti.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrıda bulunuyor ve bir ilke imza atarak Hükümet adına somut uygulamaları başlatmasını istiyoruz.
Bu doğrultuda;
1-Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri en geç 24 Kasım 2021 günü TBMM’de başlatılsın.
2-Öğretmenler Günü’nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ekonomik destek verilsin.
3-Salgın süresince, zaman zaman okulları kapatmak zorunda kalsak bile, olağanüstü gayret ortaya koyarak eğitimi devam ettiren hizmetlisinden memuruna, öğretmeninden yöneticisine kadar bütün eğitim çalışanları başarı belgesiyle ödüllendirilsin.