AES tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere 2022 yılı başından itibaren okul öncesi, ilkokul sınıf öğretmenleri, bölüm, atölye ve laboratuar öğretmenlerine haftalık 2 saat olarak öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri ek dersi ödenecektir. Sendikamıza ulaşan şikayetlerden anlaşıldığı üzere bu konuda özel eğitim öğretmenlerinin 2 saat ek dersten yararlandırılmaları konusunda tereddütler vardır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaptık ve özel eğitim öğretmenlerinin de yasalardan kaynaklanan haklardan dolayı bu ek dersten faydalanmaları hususunda tereddütlerin giderilmesini talep ettik.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 Sayı: 2398-21/6439      

  Tarih:14/12/2021                                                                              

 Konu: Özel Eğitim Öğretmenleri Öğrenci sosyal ve kişilik Ek Dersleri

 T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

     İlgi:  a) 25/08/2021 Tarih ve 31579 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2022-2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme

             b) 05/03/1964 Tarih ve 439 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek Ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri İle İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri İle Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun

       Bilindiği üzere ilgi a) Toplu Sözleşmesi ile okul öncesi, ilkokul öğretmenleri ve bölüm, atölye, laboratuar şefliği için, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri için 2 saat ek ders verilmesi karara bağlanmıştır.

     Ancak sendikamıza ulaşan bilgilerden anlaşıldığı üzere, bu ek dersin özel eğitim öğretmenlerine ödenmesi hususunda tereddütler bulunduğu kanaatine varılmıştır. Söz konusu toplu sözleşme maddesinde özel eğitim öğretmeni ibaresinin geçmemiş olması tereddütlerin nedenidir. Özel eğitim öğretmenleri de bu ek dersten faydalanmalıdır. Yasal haklardan anlaşıldığı üzere özel eğitim öğretmenlerinin de sınıf şube öğretmenliği görevinin bulunduğu  anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili tereddütlerin giderilmesi amacıyla sendikamıza bilgi verilmesini talep etmekteyiz.


     Gereğini arz ederiz.