Mardin iline bağlı Yeşilli ilçesi Mehmet Emin Demir Anadolu Lisesi kadrosunda İngilizce öğretmeni olarak görevine devam eden Rüya Kutnal Tümyanak, iki senedir bu okulda öğretmenlik görevini üstleniyor. Göreve atandığı günden bu yana birçok öğrenci ile tanışan Rüya Öğretmen, eğitime devam eden ilçeye bağlı Aluç köyünde ikamet eden Serhat adlı öğrencisi hakkında ulaştığı bilgiler ile öğrencisinin ve ailesinin zor bir durumda olduğunu tespit etti.

Rüya öğretmenin sınıfında eğitim alan Serhat'ın babası yıllar öncesine vefat ettiğinden dolayı evlerinin yapımı tamamlanmamış olduğundan yeni evlerine geçemedikleri için eski yıkık dökük bir evde yaşamaya devam ediyorlardı. Aile gerekli maddi duruma da sahip olmadığı için evin yapımının tamamlanması mümkün olmuyordu.

Rüya Öğretmen Ailenin İmdadına Koştu

İngilizce öğretmeni Rüya Kutnal Tümyanak, öğrencisinin yaşadığı zor koşulları göz önünde bulundurarak, onlara bir iyilik yapabilmek için girişimlerde bulundu. İlk aşamada öğrencisi Serhat için çevresine yardım çağrısında bulunan Rüya Öğretmen, birçok kişiden gelen yardım cevaplarıyla da kısa sürede istenileni sağlamayı başardı.

Rüya Öğretmen çevresindeki birçok kişinin çağrılarına cevap vermesiyle birlikte evin tamamlanabilmesi için imkanları da elde etti. Evin hem inşaat çalışmalarının hem mutfak bölümünün hem de eksik eşyalarının tamamlanabilmesi için yapılan yardımlar ile ev oturulabilir bir hale getirildi.

Ali Yalçın: '68 Bin Öğretmen Ataması' diyen meslektaşlarımız duyulmalı Ali Yalçın: '68 Bin Öğretmen Ataması' diyen meslektaşlarımız duyulmalı

Rüya Öğretmen tarafından verilen tüm bu çabayla birlikte öğrencisi Serhat için yeni bir yaşam şansı doğarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz ise bu başarıyı göz ardı etmeyerek, Rüya Öğretmen’e bir başarı belgesi takdim etti.