Bizce Sağlık Sen Hareketinin Lideri Fatih SEYRAN sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

Değerli Bakanlık Şube üyelerimiz;
Sağlık-Sen Bakanlık Şubemizin önümüzdeki 4 yıllık faaliyet döneminin nasıl olması gerektiğine karar verecek delegelerimizi seçme sürecini tamamladık.
Bizce Sağlıkta Tek Yürek gönüllüleri olarak çok kısa bir zaman dilimi içinde, yeni nesil sendikacılık hedeflerimizi üyelerimize anlattık, onları delege adayı olmaya ve sandıkta oy kullanmaya çağırdık. Şubemizin tarihinde olmayan bir ilgiyle yaklaşık 270 üyemiz delege adaylığı için başvurdu. Bu adaylar içinden 150 delegemizi seçtik. Özellikle Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere üyelerimizin seçim süreçlerine gösterdiği ilgi eşsiz bir güzellikteydi. İlk ve tarihi nitelikteki bu gelişmeyi Bizce gönüllüleri olarak en değerli kazanımımız sayıyoruz.
Şube yönetimi, işlediği onca kusurların üstüne hâlen daha görmek istemese de hepimiz biliyoruz ki; yeni seçilen 150 delegemiz özgür iradeleriyle akla ve vicdana uygun en doğru kararı verecektir.
Her zaman ilan ettiğimiz gibi Bizce Sağlıkta Tek Yürek gönüllüleri olarak ulaştığımız ve teklifimizle delege adayı olup seçilen arkadaşlarımızın iradelerinin hakimi değiliz. Dolayısıyla Bakanlık Şube Yönetimi de delegelerimizi misket sayar gibi saymaktan vazgeçip 8 yıllık yönetim performansının ardından geleceğe dair ne vaat ettiklerini anlatmaya odaklanmalıdır.
Zira Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüzdeki üyelerimiz tercihleriyle, bu işyerlerinden seçilen başkan dahil 5 yöneticiyi onaylamadığını net bir şekilde ortaya koymuştur.
Dün olduğu gibi bugün için de gerçek olan şudur:
Halen üyelerimizle ve delegelerimizle Bizce Sağlıkta Tek Yürek Gönüllülerinin dışında yeni dönem hedeflerini paylaşan kimse yoktur. Bizler seçimi kazanmaya odaklanan rekabetçi duygulardan her zaman uzağız. Bugüne kadar hangi üyemizle yeni nesil sendikacılık hedeflerimizi paylaştıysak net bir şekilde onayını alıyor olmasını seçim kazanmaktan daha değerli sayıyoruz. Üyelerimizin tepki gösterdiği mevcut sendikal anlayışı tekrar edecek bir yönetim anlayışına asla talip değiliz. Bizce Sağlıkta Tek Yürek gönüllüleri olarak, kolektif vicdanın ve ortak aklın gerekleri olduğu için üyelerimizin sahiplendiği değişim ve dönüşüm hedeflerinin gerçekleşmesiyle ilgileniyoruz.
Önümüzdeki bir ay içerisinde şube genel kurulunu gerçekleştireceğiz. Üyelerimiz ve delegelerimizle birlikte, başta Sağlık-Sen teşkilatı olmak üzere tüm sendikalara model olacak bir sendikal kültürü Sağlık-Sen Bakanlık Şubemizde inşa edeceğiz inşallah… Hiç kuşkunuz olmasın…