Sağlık-Sen'e gelen tepkilerden biri de Sağlık-Sen Eski Genel Sekreteri Fatih SEYRAN'dan geldi. Seyran Genel Merkeze Kongreyi yenileyin ve şaibeleri ortadan kaldırın çağrısı yaptı. 

İşte SEYRAN'ın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama: 

2019 yılının Temmuz ayında yapılan Sağlık-Sen tüzük tadil kongresinde alınan kararların ve bu kararlara istinaden hayata geçen uygulamaların neler olduğu konusunu bir kenara bırakalım.

Nihayetinde; söz konusu kongrenin en az 157 üst kurul delegesinin katılımı ile yapılması yasal bir gereklilik olmasına rağmen, 66 üst kurul delegesinin katılımı ile gerçekleştirildiği herkes tarafından bilinmektedir. Yargıtay, yeterli çoğunluk sağlanmadan yapılan tüzük tadil kongresini ve doğal olarak bu kongrede alınan kararları geçersiz saymıştır. Aynı kararların yeniden alınması için 66 üst kurul delegesi dışındaki diğer tüm üst kurul delegelerinin de tüzük tadil kongresine davet edilmesi ve toplantının salt çoğunluğun katılımı ile gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sayede hiç kimsenin hangi kararın alındığına ve uygulandığına ilişkin söz söylemeye hakkı olamaz. Aksi halde 250 bin üyeli güzide teşkilatımız hak etmediği bir tartışma içinde kalmaya devam edecektir.

Tüzük tadil kongresine davet edilmeyen üst kurul delegelerinin oylarıyla seçilen Sağlık-Sen Genel Yönetim Kurulu üyelerinin geçmişte yaşanan bu kusurlu durumu telafi etmek amacıyla hızlı şekilde hakkaniyetli bir irade ortaya koymasını yürekten arzu ederiz.