ŞEKERCİ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bazen derinliğini çok sonraları fark ettiğimiz laflar duyarız. Çoğu kere söze tanık olanlar sözün sahibinden daha çok fark eder bu derinliği. Yunus Emre, "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı" derken bu hakikatin altını çizmiyor mu?

Hangi işle meşgul olursa olsun, insan için sınanmak hayatın bir kanunudur. Hak ve emek mücadelesi içerisinde dünden bugüne nice sınama ve imtihan ile yüzleştik. Varlıkla da darlıkla da olabilir bu imtihan. Şu kadar yıllık bu mücadelede bildiğim şudur ki; hiç bir imtihan sonsuza kadar devam etmez ve her imtihanın bir sonu vardır. Mesele, tam da İbrahim Kalın'ın dediği gibi;

"Her imkan bir imtihandır. Her imtihan bir imkandır. İkisinin de hakkını vermek için akıl, hikmet ve iradeyi kuşanmak gerekir."

Biz, hayatın her alanında olduğu gibi "bir sevda ve dava" olarak gördüğümüz sendikal mücadelede karşılaştığımız her sorunun imtihan/imkân sarmalında bir sınanma olduğunu bilerek uyanıyoruz. Güne başlarken de bir okulu ziyaret ederken de bu haleti ruhiye ile hareket ederiz.

Nice zor zamanlardan geçerek bugünlere ulaşan ve Türkiye'nin tüm renklerini bir araya getiren Eğitim Bir Sen'i, KBS/ÖKS sarmalında, tökezletiriz diye düşünenlerin kara propagandası mı diz çöktürecekti?

Burada Merhûm Erbakan'ın meşhur sözünü hatırlatmak gerekiyor;

"-Hadi Oradan!."

KBS sınavı bitince oyuncağı elinden alınmış çocuklar gibi ortada kalanlar, bakalım bu sefer ne yapacaklar?

İmtihan ve imkân birbirinin hem sebebi hem de sonucuysa, sonucu ortada olan bu imtihanın imkana dönüşeceğini hep birlikte göreceğiz. Gerçeği tüm çıplaklığı ile bildikleri halde, Eğitim Bir Sen'i bu sınavın sorumlusu gibi gösterenlerin "onur" üzerinden öğretmeni tahkir eden dilin hesabını "öğretmenler odasında" vermek zorunda olduklarını unutmasınlar. Millete "Sınava girmeyin" diyenlerin bu sınavda nasıl da iki yüzlü davrandıklarını ve arka kapıdan sınava girdiklerini biliyoruz.

Adına KBS denen bu imtihanın imkana dönüşeceğini hep birlikte göreceğiz. Okul ziyaretlerimizde 19 Kasım'da yapılan uzmanlık sınavı bağlamında ortaya çıkan iki yüzlü tavrı hem de sınav tartışmalarının ilk günlerinde ortalığı ateşe verenlerin sonradan nasıl da suspus olduklarını ifşa etmekten geri durmayacağız. İşte o zaman her imtihanın aynı zamanda bir imkân olduğunu yaşayarak öğreneceğiz.Yeter ki her ikisinin de hakkını verecek akıl ve hikmet ile hareket etmesini bilelim.

İdris Şekerci

EBS İstanbul 6 No.lu Şube Başkanı