Genel Başkan Talip Geylan'ın sosyal medya açıklamaları şu şekilde;

Sözde yetkili sendikanın başkanı enflasyon farkını “BAŞARI” gibi sunuyor(!) Enf. oranında zam demek aslında “SIFIR ZAM” demektir.

@Kamu_Sen ’in yetkili olduğu dönemde, ilave artışların yanı sıra, gerçekleşen enflasyon yüksek çıkarsa onun üzerine +2 PUAN REFAH PAYI alınırdı.

Sözde yetkili sendikanın “destan yazdık” diye pazarlamaya çalıştığı 4. Dönem ve akabinde 5. Dönem toplu sözleşme sonuçları tam anlamıyla kocaman bir hüsrandır! Malum Sen’in müsebbibi olduğu pazarlıklar sonucu, 2016 sonunda 100 TL’miz 2020 sonunda 136,19 TL olmuş.

Fakat enflasyon oranında ücret artışları sonucunda ise 2020 sonundaki 100 TL’miz 2020 sonu itibariyle 168,33 TL olmuş. Yani son iki toplu sözleşme hiç yapılmasaydı, Hükümet ‘gerçekleşen enflasyon oranında zam yapacağım’ deseydi geldiğimiz nokta daha anlamlı olacaktı.

Bu durumda kamu çalışanları şunu sormalı: Ey Malum Sen,sana ne gerek var? Hal böyleyken, #memurayüzde21zam talebini ortaya koyan meslektaşlarımız tabii ki haklıdır.Salgın sürecinin de etkisiyle,değişen ekonomik koşullar doğrultusunda çalışanların 2021 ücret artış oranları güncellenmelidir.


Ancak karşı karşıya kaldığımız bu tablo, artık kamu çalışanlarını temsil etmekten aciz etkisiz sözde yetkili sendikaların sorgulanması gerçeğine de işaret etmiyor mu?