İLKSAN Delege seçimleri bugün yapıldı. Türk Eğitim Sen , Eğitim Br Sen ve Eğitim Sen Delegelerinin yarıştığı seçimlerin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre Türk Eğitim Sen'İn 98 Eğitim Bir Sen'in 68 Delege Eğitim Sen'İn ise 8 delege elde ettiği seçimlerde yetki Türk Eğitim Sen'de kalmış görünüyor. 

Resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre ilk açıklama ise Türk Eğitim Sen Genel Başkanı TALİp GEYLAN'dan geldi. 

Talip GEYLAN : " Bugün bir defa daha görüldü ki, İLKSAN üyelerinin aklıyla alay edercesine “Bağımsız adayları destekliyoruz” yalanıyla ortalıkta endam edenlerin foyaları bugün seçim mahallerinde ortaya çıkmıştır." dedi.

Seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanan Eğitim Bir Sen ise henüz açıklama yapmadı.

İşte Talip GEYLAN'ın o açıklaması: 

İLKSAN İlçe temsilcisi seçimleri tamamlandı.

Eğitim çalışanları çok net bir şekilde #İlksanEminEllerde diyerek bir kez daha Türk Eğitim Sen’e olan güvenlerini ortaya koydular.

Tercihleriyle, istikametimize onay veren kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Oy veren ya da vermeyen tüm İLKSAN üyeleri emin olsun ki; arkadaşlarımız, 1996’dan beri olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de emanetlerine sahip çıkmayı sürdürecektir. Meslektaşlarımızın alın teri olan birikimleri, yine ve yalnız onlar için hizmete dönüşmeye devam edecek. Bugün yapılan seçimle, İLKSAN’ın kaynakları ve imkanları üzerine hesap yapanların hevesleri bir kez daha kursaklarında kaldı.

Evet, bugün bir defa daha görüldü ki, eğitim çalışanları hür iradeleriyle tercih yapma imkanına sahip olduğunda, aklı selim tavır, tokat gibi birilerinin yüzünde patlıyor.

İLKSAN üyelerinin aklıyla alay edercesine “Bağımsız adayları destekliyoruz” yalanıyla ortalıkta endam edenlerin foyaları bugün seçim mahallerinde ortaya çıkmıştır.

355 sendika yöneticisini aday gösteren, esir aldıkları okul ve milli eğitim yöneticileriyle eğitim çalışanlarını baskı altına alan, kamunun tüm imkan ve gücünü babalarının malı gibi tepe tepe kullanan, sonuç almaya yönelik her türlü iftira, yalan ve tezgaha sarılan “yoksunlar” bugün boylarının ölçüsünü aldılar!

İLKSAN üyeleri, kendilerini kandırmaya çalışanlara bugün bariz şekilde dedi ki; “Gizli oy açık tasnifle yapılan bu seçimde irademize ipotek koyamayacaksınız, İLKSAN’ın karar alma sürecinde size yetki vermiyoruz.”

İşte bu kadar!

Ne yaparsanız yapın, işte bu kadarsınız!

Eğitim çalışanları, vicdanları ve hür iradeleriyle noktayı koymuştur: İLKSAN EMİN ELLERDE!

Hayırlı olsun.