Şube tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene ve eğitim çalışanlarına şiddet vakaları artık sıradanlaşmış durumdadır. Öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.

Son olarak ilimizde Reşat Şemsettin Sirer İlkokulumuzda yaşanan olay, bu tür elim olayların artarak devam ettiğinin ve artık önüne geçilmesi gereken kanayan bir yara haline geldiğinin açık bir göstergesi olmuştur. Bir grub kendini bilmezin öğrenci ve öğretmenlerin olduğu bir saatte okulu basarak öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını tehdit etmeleri yarınlarımızın teminatı olan öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza saldırmaları utanç vericidir.

Bu hadsiz saldırıyı nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Sivas kamuoyuna ilan ediyoruz.

Öğretmene ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Artık sabırlar tükendi!

Bu vesile ile okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına yapılan çirkin saldırıyı tekrar kınıyor Türk Eğitim Sen Sivas Şubesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Unutmayalım; öğretmen sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.

TÜRK EĞİTİM-SEN SİVAS ŞUBESİ