Aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesine son verilmeli tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir.  Özellikle sözleşmeli öğretmenlerimiz tayin noktasında ciddi sorunlar yaşamaktadır. 3 yıl sözleşmelilik süresi dolmadan tayin hakkı isteyememekte, bu da onların aile bütünlüklerini zedelemektedir. Çocuklarından, eşlerinden ayrı yaşamak zorunda bırakılan, onlara hasret kalan öğretmenlerimiz 3 yıl boyunca çile çeker gibi aile hasreti çekmektedir. Üstelik süresi dolduğunda tayin hakkına sahip olsalar dahi istedikleri yerde kontenjan doluysa yine süresiz şekilde beklemek zorunda kalmaktadır. Bu yüzden 2 Ağustos tarihinde yapılacak Toplu Sözleşmede Hükümet bir adım atmalı ve tüm sözleşmelileri kadroya almalıdır. 

1- Tüm sözleşmeli personel kadrolu personel pozisyonuna geçirilmelidir.

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personelin farklı mevzuatlara tabi olması nedeniyle meydana gelen mali, sosyal ve özlük haklardaki farklılıkları gidermek ve kadrolu çalışanlarla eşitlemek amacı ile yasal düzenleme yapılmalıdır.

3- Sırası ile 4/C’de çalışırken 4/B’ ye ve 4/A’ ya geçirilen ve genel bütçeden maaş almayan kamu kurumlarındaki personelin   “ ortak bütçeden maaş alabilmeleri “ için düzenlemeler yapılmalıdır.

4- 4/B’li personellerin ek ödeme tutarları emsali kadrolarda çalışanlar ile aynı tutarda olacak şekilde artırılmalıdır.

5- 4/B’li personellerin hizmet sözleşmesinin 8. maddesinin b fıkrasındaki “5510 sayılı kanun hükümleri uyarınca yaşlılık ve malullük aylığına hak kazandıkları tarihte sözleşmesi sona erer” ifadesinin diğer sözleşmeli çalışanlarda olduğu gibi “65 yaşını doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır” şeklinde değiştirilmesi gerekmektedir.

6- Kadrolu şoförlere verilen seyyanen görev yolluğunun, 4/B’li personellerden görevlendirme ile şoför kadrosunda çalışanlara da verilmelidir.