Ajanskamu-Özel Haber

Kamu -Sen Kocaeli Temsilcisi ve Türk Eğitim Kocaeli 2 Nolu şube başkanı Orhan KÜTÜK sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Servisçiler Odası Başkanı Ahmet TAŞÇI'nın önce okulları, müdürlerini ve okul aile birliklerini suçlayan akıllara durgunluk veren açıklamaları ve ardından Gebze'de yapılan enetimler nedneiyle araçları bağlanan servizçiler nedneiyle kontak kapatma eylemi yapmasını eleştirdi ve Oda başkanı ahmet TAŞÇI'yı mahkemeye verdi. 

İşte Kamu-Sen Kocaeli Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu şube başkanı Orhan KÜTÜK'ün o açıklamaları: 

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı olarak Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet TAŞÇI hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum.

9 Kasım 2021 tarihinde Gebze Beylikbağı Mahallesi’nde Gebze Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Özdemir yönetimindeki 41 P 0860 plakalı servis midibüsü, yolda yürüyen Birsen G. ye çarptıktan sonra sürücüsünün kontrolünden çıkıp köprüden dereye yuvarlanarak kaza yapmıştır.

Maalesef Birsen hanım ve 4 yavrumuz bu elim kazada hayatını kaybetmiş ve bir çok öğrencimizin de Tedavisi devam etmektedir. Kazayla ilgili Milli eğitim bakanlığı müfettişleri aracılığıyla idari, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise adli soruşturma devam etmektedir. Ancak Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı kazayla ilgili hedef göstererek basın yoluyla açıklamalarda bulunmuştur. Suçlu tek kişi olarak Okul Müdürünü hedef göstermiştir.

Kazanın ertesi günü emniyet tarafından yapılan incelemelerde bir çok aracın KBB UKAME tarafından verilen Yol İzin Belgeri eksik diye servis araçları 1 ay bağlanmış, bunun üzerine kazanın 2. Günü ilgili dernek başkanı bu olayı protesto için Kocaeli Geneli Servisleri Kontak Kapatma Eylemi yapmıştır. Yetkililerin !!! Devreye girmesi ile sorun çözülmüş ve SERVİSÇİLER MAĞDUR !!! edilmemiştir. Dernek Başkanı açıkça gördüğü en zayıf halka olarak okul müdürünü suçlamıştır.

Okul müdürleri büyük bir özveri ile, imkansızlıklar için de bakanlıktan neredeyse hiç destek olmadan bu milletin çocuklarını mağdur etmemek adına hizmet yapmaktadırlar.

Okul idarecilerinin görevi EĞİTİM olmalı, servis, kantin gibi denetim işleri uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Her gün servis denetlemek mümkün değildir. Araç değişikliği, şoför değişikliği aynı gün okul idaresine bildirilmesi FİRMA nın görevidir, okul yetkilileri bunu bilemez. Kazaya karışan şoför o gün işe gelmiştir. Diyelim ki okul müdürü tespit etti, sen kullanamazsın dedi, aracı çıkarmadı, bu sefer bu çocuklar nasıl evlerine ulaşacaktır. İş temposu gereği çocuğunun eve ulaşacağını düşünen Veli bu durumu nasıl karşılayacaktır.

Okulun yanında ki ortaokul da tadilat olması sebebiyle lisenin giriş saatleri sabah 7.30’a, çıkış saatleri 14,30 a alınmasında, bu sebeple servis saatlerinin FABRİKA servis saatleri ile uymaması sebebiyle yaşanan sorunlarda okul müdürü ne yapacaktır. Okulunun ikili eğitime geçmesinde sorumlu okul müdürü mü mesela.

Olaydan bir hafta önce Saat 14.30 da tesadüf ettiğim okul da giriş-çıkış adeta mahşer yeri gibidir. Bunun sorumlusu da okul müdürü müdür.

Aşağıda fotoğraflarını paylaşacağım yönetmelik değişikliğinden , okul servis araçlarının YAŞ SINIRI nın 15 e çıkarılmasından sorumlu da okul müdürü müdür.

2018 öncesi okul taşıtı tescili yaptırılan araçlarda NVR kamera,3 nokta emniyet kemeri muafiyeti gibi hayati konulara düzenleme getiren uygulamalardan okul müdürü mü sorumludur.

Daha bir çok konu sayılabilir. Ancak şu bir gerçek ki canımız yanmıştır. İlgili kaza sonucu vefat edenler olmuştur. Sorumluları araştırılacak, suç, suçlular, ihmaller belirlenecektir. Ancak adli ve idari soruşturma süreci devam ederken sadece OKUL MÜDÜRÜ hakkında açıklama yapan Servisçiler Odası Başkanı hakkında TCK İftira ve suç uydurma kapsamında suç duyurusunda bulundum.

KAMUOYUNU BİLGİSİNE SUNARIM.

Orhan KÜTÜK

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı