Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamaya göre; Sendikamız atama bekleyen öğretmenlerin ilave öğretmen ataması yapılması talebiyle Ankara Ulus Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasına destek verdi.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit’in katıldığı basın açıklamasında Türkiye’nin farklı illerinden gelen atama bekleyen öğretmenler seslerini Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin atama sayısını yetersiz bulan atama bekleyen öğretmenler, "20 bin hezimet, 60 bin haktır",  "Ücretmen değil, öğretmen" şeklinde sloganlar attı. 20 bin atamanın müjde gibi sunulmasına tepki gösteren öğretmenler, ek atama talep etti,.

Atama bekleyen öğretmenler, “Sesimizin duyulmasını ve harekete geçilmesini istiyoruz. 2021 yılı için belirlenen 20 bin öğretmen atamasına ek olarak bir atama daha gerçekleştirilmesini ve MEB'in 109 bin olarak duyurduğu öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak en baştan beri dillendirdiğimiz gibi en az 60 bin atamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Biz de Türk Eğitim-Sen olarak 150 bin norm açığının olduğu, 81 bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, atama bekleyen öğretmen sayısının 500 bini geçtiği ülkemizde 20 bin atamanın hiçbir derde deva olmayacağını belirterek, en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki, 20 bin atama bu yıl emekli olan meslektaşlarımızın oluşturduğu boşluğu bile doldurmayacaktır. Bu nedenle ivedi olarak ek atama yapılmalı ve öğrencileri ile buluşacakları günü bekleyen genç meslektaşlarımızın umutlarını yeşertmeliyiz.