Bilindiği üzere geçen yılın başından beri dünyayı ve ülkemizi etkisi altına olan Covit-19 ile mücadele devam etmektedir. Bu kapsamda ülkemizde de bazı tedbirler alınmış, Vefa Destek Grupları, Filyasyo-İzolasyon Ekipleri, İSDEM gibi merkezler kurulmuş ve buralarda kamu görevlileri görevlendirilmiştir. Bu kapsamda Vefa Destek Gruplarında ve Filyasyon ekiplerinde ağırlıklı olarak din görevlileri görevlendirilmiştir. Büyük bir özveri ile bu görevi yerine getiren din görevlilerimiz maalesef yüksek bir bulaş riski ile karşı karşıyadır. Pandemi süresince büyük fedakarlıklarla bu görevleri yürüten ve halen yürütmekte olan din görevlerimiz öncelikli aşılanacaklar listesine alınmalıdır.

Din görevlilerinin haklarını her platformda dile getiren Diyanet-Sen, Sağlık Bakanlığı’na yazdığı bir dilekçe ile yüksek bulaş riski bulunan Vefa Destek Grupları, Filyasyon-İzolasyon Ekiplerinde görev alan din görevlilerinin de sağlık çalışanları gibi öncelikli aşılanacaklar listesine alınmasını istedi.

İşte Diyanet-Sen’in söz konusu gruplarda görev alan din görevlilerinin öncelikli aşılanacaklar listesine alınmasını istediği dilekçesi: