Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeniakit.com.tr Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur’un sorularını cevapladı. Belediyelerdeki kıyımlara dikkat çeken Yalçın, 31 Aralık’ın binlerce emekçi için “soykırıma” dönüşmek üzere olduğunu ifade etti.

31 Aralık İçin Tebligatlar Yola Çıktı

'31 Mart seçiminden önce 'Mart'ın sonu bahar' demişlerdi ama emekçiler için Mart'ın sonu kara kış oldu' diyen Yalçın, 'Önceki hafta Şırnak'taydım. HDP'li Silopi Belediyesi'nin tebligatlarını gösterdiler. Bilecik Belediyesi'nden tutun da Ceyhan Belediyesi'ne kadar her tarafta tebligatlar yola çıktı. Eğer önlem alınmazsa bu arkadaşlarımız için 31 Aralık tarihi bir kâbus olarak yaklaşıyor. Sadece dokuz günlük bir süre kaldı' ifadelerini kullandı.

Verilen Namus Sözleri Çabuk Unutuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart'tan önce verdiği namus sözünü hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 'Sayın Kılıçdaroğu seçimlerden önceki süreçte emekçinin başını yaslayabilecekleri, dara düştüklerinde kapıyı çalabilecekleri yer olarak kendilerini göstermişti. Çok iri sözler ortaya koyarak seçimlere girdiler ama ortaya koydukları o iri sözlerin hepsi unutuldu. Bugüne kadar Bolu'daki 'Emek ve Adalet Yürüyüşü'müz ve Antalya ile Eskişehir'deki eylemlerimizle arkadaşlarımızın arkasında durduk' şeklinde konuştu.

31 Aralık Binlerce Emekçi İçin Soykırıma Dönüşmek Üzere

'31 Aralık'ta sözleşmelerini feshetmeye hazırlandıkları arkadaşlarımız belediyenin değil devletin memurları' ifadelerini kullanan Yalçın, şöyle konuştu: 'Siyasi partiler kamu görevlilerini kendi elemanları olarak değil, devletin memuru olarak görmek zorunda. Burada 'benim arkadaşım, benim memurum olsun' anlayışı var. Bu yaklaşımı kabul edemeyiz. Belediyeler her el değişiminden sonra emekçilerin değiştiği bir ortama dönüşürse burada işler sağlıklı yürümez. Altı yıldır çalışarak alın teri ile hizmet eden adama ne oldu ki 31 Mart'tan sonra eline tebligat tutuşturuldu? 31 Aralık şu anda binlerce emekçi için soykırıma dönüşmek üzere.'

Sayın Cumhurbaşkanımız Müdahale Etmeli

Ali Yalçın sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak tamamladı: 'Sayın Cumhurbaşkanımızın bu duruma müdahale etmesi gerekir. Bu arkadaşlarımızın kadroları verilmezse binlerce insan ekmeksiz kalacak. Onların yerini de militan yandaşları ile dolduracaklar. 'Memur-Sen Başkanı üyeleri için endişe ediyor.' diye düşünenler olabilir. Bu arkadaşlarımızın hepsi benim üyem de değil. Ben tüm emekçiler için endişe ediyorum. Yusuf Has Hacib, 'Ömür değil, emek azizdir.' der. CHP ve HDP'li belediyeler kendilerince bir yöntem geliştirmiş. Çalışanları baskı ile başka sendikaya aktarıyorlar. Tepkinin önüne geçebilmek için oradayken çıkartıyorlar.'