Eğitim-Bir-Sen olarak, medeniyet değerlerimizi ihya etmek, kültürel mirasımızı yarınlara aktarmak, sanatçılarla sendikamızı tanıştırmak, üyelerimizle sanat alanında da buluşmak, gençlere fırsat, ustalara imkân olmak, eğitimin kare kare çoğalmasını, toplumla buluşmasını sağlamak, tüm objektifleri eğitime odaklamak ve emeği objektif bir şekilde görünür kılmak için bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ‘Eğitimden Bir Kare’ fotoğraf yarışmasını başlatmış bulunuyoruz.

Eğitim olgusunun bireysel ve toplumsal önemini fotoğraf sanatının etkileyici dilinden faydalanarak anlatmayı; eğitim gibi hepimizi ilgilendiren özel alanı sanatın gücüyle bir araya getirerek toplumsal bakışı sanat gözüyle yansıtmayı, meselenin farklı noktalarına tercümanlık etmeyi amaçladığımız yarışmayla, eğitim süreçlerinin kare kare hikâyelerini ortaya çıkartmayı, eğitimin incelikli, zorlu ve fedakârlıkla bezeli atmosferini daha görünür kılmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Kültür ve sanat, kurucu üyelerimizi bir araya getiren ortak bir faaliyet alanıdır. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın, ülkemizin önde gelen şair, düşünce ve sanat adamlarından biri olması bizim için ayrı bir anlam taşımaktadır.

Kurulduğumuzdan bu yana fikri, sanatsal çalışmaları hep teşvik ettik, bu alana giden yolları açmaya gayret ettik. Eğitimden Bir Kare fotoğraf yarışması, bu alandaki faaliyetlerimizden sadece biridir. Çeşitli konularda yaptığımız hatıra yarışmaları, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sanat ve edebiyat alanında yazma yetenek ve cesaretlerini harekete geçirip verimli kılmak içindir. Bütün bu faaliyetlerimiz sebebiyle artarak sürekliliğe dönüşen çabalara tanık olmak, bizi fazlasıyla memnun etmektedir.

Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz ve 770 katılımcının 2 bin 300 fotoğraf gönderdiği yarışmada birinci olacak eser sahibine 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için bin 500 TL ödül verilecek.

Sergilemeye hak kazanan fotoğraflar ise telif ücretleri ödenerek açılacak sergiye dâhil edilecek. Ödüle ve sergiye layık görülen eserler çıkarılacak albümde de yer alacak.

Son katılım tarihi 1 Nisan 2019 olan yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri, ödüllerini, tarihi daha sonra açıklanacak program kapsamında alacak.

Fotoğraf yarışmasının detaylarına www.ebsyarisma.org sitemizden ulaşabilirsiniz.