Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Üyelerimizin ekonomik, özlük hakları, sosyal kültürel, kişisel gelişimleri ve bireysel kariyerlerine yönelik olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Her sınav öncesi olduğu gibi Eğitim Kurumları Yöneticilik Sınavı öncesi de kitap dağıtımı, kurs ve deneme sınavları yapan tek sendikayız. Bakana mektup yazdık, bakanlığa dilekçe verdik gibi altyapısı olmayan içinde bulunulan acziyeti ifade eden komik cümleler kurmak yerine çözümlerle güçlenen, güçlendikçe kazandıran bir sendika olduk. Kurulduğumuz günden bu yana eğitime, eğitim çalışanlarına, mazlumlara, mağdurlara, yetimlere yönelik birçok çalışma yaptık.

Raporlar hazırladık, kongreler, sempozyumlar, şûralar, paneller düzenledik, yardım kampanyaları gerçekleştirdik. Onlarca kazanım elde ettik. Pek çok sorununun çözümünü sağladık, yasakların kaldırılmasına öncülük ettik. Yaptıklarımız, başardıklarımız, kazandıklarımız ve kazandırdıklarımız; hayatımızdan çıkardığımız yasaklar, müfredattan çıkmasını sağladığımız dersler, uygulamasına son verdiğimiz baskılar, tüm teşkilat olarak verdiğimiz kararlı mücadelenin eseridir. Nöbete ücret ödenmesi de ek ders ücretinin artması da sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulması da emeğimizin, çabalarımızın, terimizin sonucudur. Ne kadar çok şey başarmışız diyerek rehavete kapılmayacak, durup dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü daha yapmamız gereken işler, çözüme kavuşturmamız gereken sorunlar bulunmaktadır şeklinde konuştu.

Mengen; Sendika olarak, çözüme katkıda bulunmanın, çalışmalarımızla, önerilerimizle yol göstermenin, yol açmanın, doğruyu söylemenin, yanlışa işaret etmenin gayreti içerisindeyiz. Çalışma hayatının sorunlardan arındırılması, vesayetin tamamen ortadan kaldırılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kamu görevlilerinin emeğinin karşılığını alabilmesi için 27 yıl önce başlattığımız sendikal yolculuk, ilk günkü heyecan ve kararlılıkla devam edecektir dedi.