MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, KPDK toplantısı öncesi gazetecilerinin sorularını yanıtladı. Yalçın, '3.Dönem Toplu Sözleşmesi'nde hüküm altına alınan konuların birçoğunu önceki KPDK'larda dile getirmiştik.

Bir kısmını da çözdük, bugün yine gündemimizde Toplu Sözleşmede hüküm altına alınan ve üzerinde çalışılacak olan başlıklar var.

Bunlar, Temel Ücretler grubu konusu, Havacılık Tazminatı'dır. Bu konularda olumlu cümlelerin kurulmasını bekliyoruz' dedi.

Yalçın, 4/C'li ve sözleşmeli personele ilişkin de konuşarak, '4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, istihdamın 4/A ve 4/D şeklinde olması ve sadece işçi/memur ayrımının olması, ara istihdam şekillerinin kaldırılması konusundaki ısrarımızı yineleyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Bugün aynı zamanda Türkiye'nin referandumuna gittiği süreçte, Türkiye hâkimin de hakemin de millet olmasını isterken, bizim de bu konuda yetkisiz konfederasyonların masada yer almayışını isteyişimiz, doğru bir tekliftir.'

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net