MEB'in yeni yayınlanan görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişklikle ilgili olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN'dan açıklamalar geldi. 

Sosyal medya hesabındna açıklama yapan Ali YALÇIN önerimizini kabul edilmesi olumlu ancak kısmen dava açabileceğimiz yerler var diyerek değişklikten memnun olmadıklarını açıkladı. 

İşte Ali YALÇIN'ın o açıklamaları;

1] Eğitim-Bir-Sen olarak yayınladığımız raporlarda; “Eğitim Yönetiminde Kariyer ve Liyakat Sistemi” ile “Eğitim Yöneticilerinin Seçimi ve Yetiştirilmesi” konularını işledik ve evrensel örnekler üzerinden öneriler getirdik.

2] Milli Eğitim Bakanlığı’nın ehliyet ve liyakat temelli bir görevde yükselme sistemi kurgulaması için her görüşmemizde de cümle kurduk. Üyelerimize sunduğumuz hizmet gibi bu konuyu da son derece önemsiyoruz. Yeni mevzuat düzenlemesi olumlu bir adım ve teşekkür ediyoruz.

3] Üst düzey yöneticilik tek başına sınavla elde edilen bir kazanım değildir. Yönetici olanlar arasında sınavlı/sınavsız ayırımı yapmak işin odağına yapılan görevi değil atama usülünü almak olur.Yeni düzenlemede bu açıdan kısmi eksiklik ve kapsam daralması söz konusu diyebiliriz.

4]Kapsam daralması ve hukuki açıdan muvazeneli konuda Pazartesi Hukuk Büromuz bir müteala gerçekleştirecek ve hak kayıpları olmaması için gerekirse kısmi dava söz konusu olabilir. Düzenlemeyi raporlarla ifade etmeye çalıştığımız konularda somut adım olarak görüyor ve önemsiyoruz.

5] Sadece Eğitim-Bir-Sen olarak değil Memur-Sen olarak ta hizmet kollarımızın ortak görüşü olarak kamunun tamamında bu konuda bir sistem tasarımı gerektiğini yaptığımız tüm görüşmelerde ifade ettik.Bu konuda takipçi ve ısrarcıyız.