Ajanskamu.Net-Kahramanmaraş’ta Eğitim-Bir-Sen Teşkilat Buluşması programına katılan Ali YALÇIN Gelir vergisi matrahı ve oranlarına tepki gösterdi. 

Sosoyal medya hesabından açıklama yapan Ali YALÇIN;

2020 yılı Gelir Vergisi Matrahları belli oldu ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Matrahlar bugün itibariyle yaklaşık olarak yeniden değerleme oranı kadar artırıldı. Yeniden değerleme oranı kadar artış olması doğru, geçmiş yıllar eksiklerini kapatmaması yönüyle yanlış.

Gelir Vergisinde %15‘lik dilimin matrahı, kamu görevlilerinden yıl boyunca %20’lik gelir vergisi kesintisini gerektirmeyecek düzeye yükseltilmeliydi. Matrahlarda yüksek artış yapılamıyorsa,vergi oranlarında düşüş ya da vergi kaynaklı gelir kaybının tazmin edilmesi gerekir.

Gelir Vergisi dilimlerinde yeni ihdas edilen %40’ dahil %35, %27 ve %20 oranları ücretlilerin kâbusu olmaktan çıkartılmalı. Kamu görevlileri vergi ödemekten rahatsız değiller.Vergi yükünün artmasından,vergi adaletinin sağlanmamasından,verginin maaşı azaltmasından rahatsızlar

Eğitimde şahsiyet, kamu yönetiminde emanet ve ehliyet, gelir dağılımı ve vergi yükünde adalet tam anlamıyla sağlanamalı. Vergide emeği korumanın, alın terinden daha az vergi almanın yolunu bulmalıyız.Adalette, nimette ve külfette eşitlik istiyoruz.

31 Aralık’ta yaşanacak emekçi kıyımına kimse kayıtsız kalamaz ve belediyelerde 5393’e tabi sözleşmeli memurlar Belediye Başkanının iki dudağı arasına bırakılamaz. Özellikle CHP-HDP’li belediyeler kıyım kararlarını tebliğe başladılar. Hükümet bilançoyu saymamalı önlem almalı.

3600 Ek Gösterge unutulmamalı, kamu görevlilerinin tamamı göz önünde bulundurulmalı. Öğretmenlik Meslek Kanunu zamana yayılmamalı,zaman geçmeden çıkarılmalı. Eğitim kurumlarının bütçesi olmalı ve kurum yöneticilerin,eğitimcilerin stresi alınmalı.