Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 161 delegenin oy kullandığı sandıkta iki aday yarıştı. Mevcut başkan ve yönetim kurulu 6. Olağan kurulda tekrar aday oldu. Cemal Bolgı’nın da aday olduğu seçimde Aydın Kalkan ve yönetim kurulu ipi göğüsleyen taraf oldu. Aydın Kalkan 86 oyla yarışı önde tamamladı. Eğitim Bir Sen’i dört yıl yönetecek ekip böylelikle belirlenmiş oldu.

 

Aydın Kalkan, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra delegelere teşekkür konuşması yaptı. Kalkan, seçim geride kalmıştır, delegelerimizi bizim en geniş danışma organımız olacaktır. Kaybedeni olmayan bir seçim yaptık. On bin üyenin tamamını kucaklayacağız, her türlü öneriye, eleştiriye ve işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim, dedi.

 

Aydın Kalkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube bu dönemde, üye sayısını 6300'lerden on binlere çıkarmıştır. Fakat biz sendikal mücadeleyi sadece üye yazımı ve sayısal çokluk olarak görmedik. Çağın Soylusu Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın  ilim ve irfan yöntemini hayata geçirdik. Eğitim Kültür ve Gençlik Merkezimizi siz üyelerimizin ve geleceğimiz olan ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin hizmetine sunduk. Hedefimiz Sizlerin hizmetine sunulan Eğitim Kültür ve Gençlik Merkezimizi Medrese-i Yusufiye'ye dönüştürmektir.

 

Sendikal mücadele, hakkın ve haklının yanında durmayı gerektirir. Maalesef bu ülke 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşadı. Bu süreçte Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube teşkilatı, darbenin yapıldığı ilk saatlerden itibaren meydana otağını kurdu ve 27 gün boyunca vatan millet aşkına nöbete devam etti. Bu hain girişimin etkileri birçok üyemizin mağduriyetine de sebep oldu. Biz Eğitim Bir Sen yöneticileri olarak üyelerimizin haksızlığa uğradığını her ortamda dile getirdik, haklarının ve itibarlarının iade edilmesi için sonuna kadar mücadele ettik. Bu mağduriyeti yaşayan  bazı üyelerimizin şu anda bu salonda olduğunu ifade edebilirim.

 

Değerli dostlar, biz Eğitim Bir Sen'i Kayseri'de bir değer haline getirdik, Bunu, her birinizin desteği ile başardık. Teşkilatımızın hedeflerine yeni hedefler ekledik.  Kayseri kamuoyunda etkili ve yetkili sendika olarak markalaştırdık.  Bunu yaparken sendika olmanın ve güçlü bir teşkilata sahip olmanın güveni içerisinde hareket ettik. Sendika hak arama merkezidir. Sendikacılık, üyelerinin istek ve taleplerini kamu otoritesine iletmeyi ve bu taleplerin gerçekleşmesi için bazı durumlarda kamu gücünü kullananlarla ters düşmeyi de gerektirebilir.  

 

Ülkemizin bekası ve milletimizin çıkarları söz konu olduğunda başka bir hesap yapmadan milli iradenin yanında saf tutacağımızı beyan etmek istiyorum. Kayseri’de eğitim ve sendikacılık bakımından yeni bir dönem başlıyor. Seçimlerimiz Kayseri’mize ve ülkemize hayırlı olsun ifadelerini kullandı.