Bir insan düşünün; 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul ve 4 yıl lise okuyacak. En az 4 yıl üniversite okuduktan sonra KPSS sınavına girecek ve çok yüksek bir puanla  öğretmen  olarak atanacak. 1 yıl öğretmenolarak çalıştıktan sonra 1 saatlik sınava girip,  60 puanın altında aldığı için başarısız sayılıp tekrar bir yıl daha öğretmen olarak çalıştırılacak. 

2. kez aynı sınava girer, yine 1 saatlik sınavda 60 puan alamadığı için başarısız sayılacak. En az 16 yıl emek,  1 saatlik sınav sonucunda heder edilecek. 2 yıl çalıştığı okulda okul müdüründen müdür yardımcısına , öğretmenlerinden öğrencilere kadar herkes bu arkadaşların öğretmenliği hakkında son derece övücü sözler söyleyecek ama bunların hiçbiri kâr etmeyip 2. kez girdiği sinavdan başarısız olduğu için öğretmen arkadaşımız kapının önüne konulacak.

Bu yanlış daha ne kadar devam edecek!!!

Milli Eğitim Bakanlığımızdan mağdur edilmiş öğretmenlerimizinmağduriyetinin giderilmesini ve öğretmenlik mesleğinin uygulanışını  hiçbir şekilde ölçemeyen bu anlamsız sınavın kaldırılmasını acilen talep ediyoruz.

Erkan Çiğdem
Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı