Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programı öğrencilerinin işletmelerde beceri eğitimi (staj) yarından itibaren iş yerinin talebi, öğrenci velisinin izni ve Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirlerin işletmeler tarafından alınması şartıyla başlayacak. Daha önce işletmelerdeki beceri eğitimlerinin uzaktan
yapılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Meslek lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerin mağduriyeti giderilmiştir” diyerek bunun bir sendikacılık başarısı olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programı öğrencileri için 28 Eylül itibariyle işletmede beceri eğitimi yapabilecek kararı çıktı. Bu karara göre Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programı öğrencileri, yarından itibaren staj yapmaya başlayabilecekler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla mesleki eğitime ilişkin illere gönderilen yazıya göre Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programı öğrencileri; işletmenin talebi, öğrenci velisinin izni ve Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirlerin işletmeler tarafından alınması şartıyla 28 Eylül tarihinden itibaren stajlarına başlayabilecek. İşletmelere gönderilemeyen öğrenciler ise Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirler alınarak "İşletmede beceri/meslek eğitimi" derslerini okullarında yapabilecekler.


“ERTELENMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZDI”
Daha önce 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı bildirilen Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde işletmelerde beceri eğitimlerinin ertelendiğini hatırlatan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, bu durumun öğrencileri, işletmeleri ve öğretmenleri zor durumda bıraktığını belirterek, “İşletmede beceri eğitimi bir derstir. Ertelenmesi söz konusu olamaz. Öğrenciler bu dersi görmedikleri için eğitimden yoksun kalacaklardı. Öğretmenlerde ücret kaybı yaşayacaklardı” dedi.


“SENDİKACILIK BAŞARISI”
Konuyla ilgili olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel
Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile görüşerek işletmelerdeki beceri eğitimlerinin uzaktan yapılmasının mümkün olmadığını, bunun için gerekli tedbirlerin alınarak işletmelerde beceri eğitimlerinin yapılması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Öztürk, “Bu görüşmelerden sonra sayın Bakan Ziya Selçuk imzasıyla yayınlanan yazıyla Meslek Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin mağduriyeti giderilmiş oldu. Doğrusu da buydu. Bu bir sendikacılık başarısıdır” şeklinde konuştu. 

Antalya sonhaber