Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa AKKAŞ Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN ile Eski MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN arasından imzalanan protokole tepki gösterdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan AKKAŞ şöyle dedi:

MEB eski müsteşarı ve şu an Hacı Bayram Veli ünv rektörü Prof.Dr. Yusuf Tekin ile Eğitim Bir Sen Genel başkanı Ali Yalçın arasında bir protokol imzalanmış.
Resimleri ilk gördüğümde; 


'Müsteşarım,Eğitim Bir Sen olarak birlikte sizinle,ne güzel çalışmalar yaptık.Tüm başarılı yöneticileri aldık yerlerine Eğitim Bir Sen üyelerini atayarak sendikacılık tarihine birlikte imza attık'


Gibilerinden karşılıklı ödül töreni düzenlemişler diye düşünmüştüm.Meğerse yurt dışından gelecek öğrencilere sendikacılık konusunda ders verme protokolu imzalamışlar.


Yurt dışından gelecek öğrencilere ne anlatacaklar merak ediyorum.Adalet kavramından,liyakatten ,kariyerden,sendikaların gerçek görevlerinin ne olduğunu anlatacaklar mı?Türkiye'de yetkili sendikanın nasıl yetkili olduğundan da bahsedilecek mi?


Çalışma barışının sağlanmasından,çalışanları n ötekileştirilmediği,ayrışt ırılmadığı bir sistemin nasıl olması gerektiği konuları da anlatılacak mı?
Merakımdan soruyorum.

Musa AKKAŞ

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı