Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK Bylock soruştumaları kapsamında açığa alınan 2 bin 400 öğretmenle ilgili açıklama yaptı. İşte  O Açıklama

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde sıkça konuşulan ve bir çok kamu çalışanının açığa alınmasına neden olan “Bylock” sistemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu programla ilgisi olmadığı halde bir çok kişinin açığa alındığını belirtti. 

“Bylock iddiaları ile ilgili olarak ,araştırma ve soruşturmaların işin uzmanlarınca titizlikle yapılması gerekmektedir” diyen Genel Başkan Koncuk, “ Yaşadığımız tecrübelerden hareketle söylüyorum, bu konuda uzmanlarca ciddi çalışmalar yapılmadan bir karar verilirse pek çok insanın bylock kullanmadığı halde işinden olması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Genel Başkan Koncuk değerlendirmesinde şu satırlata yer verdi; 

 “Fetö terör örgütü mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı Bylock sistemine girdikleri gerekçesiyle 2800 kişi MEB tarafından açığa alındı. Burada enterasan olan bylock programı ile ilgisi olmadığı belli olan insanların da bu sebeple açığa alınmış olmasıdır. Son derece güven duyduğumuz bazı arkadaşlarımızın da bu sebeple açığa alınmasından şoke olduk. Bu 2800 kişiden çok az da olsa sendikamız üyesi olan arkadaşlarımız var, ancak bazıları ile yaptığımız görüşmede kendisine ait olan numarayı yakınlarına verdiği ve o insanlar tarafından istismar edildiği, komşusuna güvenmekten dolayı sıkıntı yaşadığı anlaşılmaktadır. 

Bu arkadaşlarımız durumu ile ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunacak ve savcılık tutanağını ilgili valiliğe bir üst yazı ile bildirecektir. Bu durumda olanların masumiyeti ortaya çıkacaktır, ancak bu sisteme girdiği şüphesi ile açığa alınanların bir kısmı kendi kullandıkları numaradan dolayı şüphe altındadır, bunlar kesinlikle bylock kullanmadıklarını, hatta bu sistemin varlığını yaşanan olaylardan sonra duyduklarını söylemektedirler. Şayet bu iddiaları doğruysa bylock sistemi ile ilgili bizim de açıklayamadığımız bir takım sıkıntılar olabilir. Bunun nasıl olabileceğinin uzmanlarca araştırılıp açıklanmaya ihtiyacı vardır. 

Bylock sistemini gerçekten kullananları, örgüt içi haberleşme yapanları savunacak değiliz, böyle bir sorumluluğumuz da yoktur, ancak başından bu yana sağlam bir soruşturma, araştırma süreci yürütülmesi ve savunma hakkının verilmesini istiyoruz. Bu, bylock iddiaları ile ilgili olarak da araştırma ve soruşturmaların işin uzmanlarınca titizlikle yapılması gerekmektedir. Yaşadığımız tecrübelerden hareketle söylüyorum, bu konuda uzmanlarca ciddi çalışmalar yapılmadan bir karar verilirse pek çok insanın bylock kullanmadığı halde işinden olması kaçınılmaz olacaktır. 

Bu çalışmaların göz ardı edilmeden yapılacağına olan inancımı muhafaza ediyorum. Allah tüm suçsuz, masum insanları korusun, inşallah.” dedi.

Ajanskamu /www.ajanskamu.net