Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısını Afyon Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu, İlçe temsilcilikleri, kadınlar komisyonu, Disiplin ve Denetleme Kurulu Üyeleri katıldı.

'SORUMLULUĞU GELİŞMİŞ İNSANLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ'

Şube Başkanı Arslan konuşmasında sendikal faaliyetlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Sendikacılığı, çalışanların özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerin ifası olarak algıladıklarını belirtti. Arslan; 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var' projesinin İHH, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca da desteklenmek de olduğuna işaret ederek proje ile sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

'PTT İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ'

Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin konuşmasında, 'Türkiye'de, İlkokulda ve ortaokulda eğitimcilerin yüzde 59'unun, lisede yüzde 5Tinin kadın olduğunu, kadının elinin değdiği her şeyin güzel olduğunu, Bu nedenle kadınlarımızı sendikacılık faaliyetlerinde aktif rollerde görmek bizleri daha başarılı yapacaktır.'dedi. Toplantıya teşrif eden kadın komisyonu üyelerine ayrıca teşekkür etti. Sevin; PTT ile iş birliğine giden MemurSen Konfederasyonun, memurlara yaptıkları harcamalarda indirim sağlayacak, para ve puan toplamalarına imkân verecek 'Motif Kart'ın hayata geçirildiğini söyledi.