EBS İstanbul 1 Nolu Şube Vefa Programı tertip etti.

EBS İstanbul 1 Nolu Şube'nin düzenlemiş olduğu Vefa programı geniş katılımla Bağcılar Osmanlı Konağında gerçekleşti.

Programa Şubede görev alan, uzun yıllar emek harcamış yöneticilerin bulunduğu slayt gösterimi ile başladı. Programa Bağcılar İlçe Milli eğitim müdürü Mustafa Yılmaz, Bakırköy İlçe Milli eğitim müdürü Emrullah Aydın, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Başakşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve teşkilatın Şube, İlçe temsilcileri ve yönetim kurullarının katıldığı geniş kapsamlı bir aile buluşması oldu.

EBS İstanbul 1 Nolu Şube başkanı Mükremin Köse'nin açılış konuşması ile program başladı. Sözlerine kurucu genel başkanımız rahmetli Akif İnan’ın Bütün giysileri yırtsak yeridir... Yeter bize vefa elbiseleri... dizeleriyle başladı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu şubenin ve sendikanın duruş adamı Erol Battal olmak üzere ebedi aleme irtihal eylemiş bu davanın emekçilerine selam olsun dedi. Köse, sözlerine Eğitim Bir Sen  İstanbul 1 nolu şubesi olarak durmadan usanmadan yorulmadan mazeret üretmeden sebeplerin arkasına saklanmadan hak için özgürlük için çok büyük fedakarlıklar ortaya kondu, büyük mücadeleler sergilendi büyük bedeller ödendi diyerek devam etti. Eğitim Bir Sen İstanbul 1 nolu şubeyi bugünlere getiren, bugünlere gelmesinde emek veren herkesten Allah razı olsun dedi. Konuşmasına, Bizler Akif İnan'ların Erol Battal'ların ve kurucu başkanlarımızın yolunda; isimli İsimsiz daha birçok ağabeyimizin, kardeşimizin bu davayı omuzlarında bugünlere taşıdıklarının şahidiyiz ve bu salonda bulunan birçok arkadaşımız da buna şahitlik eder.

Bugün bu emanet bizlerin omuzlarında kutlu bir davayı omuzlarımızda taşıdığımızın bilincindeyiz ve bu yükün sizlerin, ümmetin, milletin emaneti olduğunun farkındayız dedi. Sayın Köse konuşmasını öğretmenlik meslek kanunu, 3600 ek gösterge, sözleşmelilikte 3 artı 1 uygulamasına geçildiği halde aile bütünlüğü sağlanamayan öğretmenlerin durumu başta olmak üzere, Yönetici Atama Yönetmeliği, kariyer liyakat, serbest kıyafet eylemi, öğretmen atama ve yaşanan sorunlar öğretmenlerin mesleki gelişimi ve motivasyonları, kariyer basamakları, okulların derslik ihtiyacı, eğitime yapılan yardımlar konularına değindi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında çözüme kavuşturulması gereken konuların ivedilikle çözümlenmesi gerektiğini söyledi. EBS İstanbul 1 nolu şube başkanı Mükremin Köse konuşmasını katılım göstererek bizleri onurlandıran bütün katılımcılara teşekkür ederim diyerek bitirdi.

Program Eğitim Bir Sen İstanbul 1 nolu şubeyi bugünlere getiren katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.