Eğitim Bir Sen İstanbul Şubeleri son zamanlarda artış istidadı gösteren Öğretmen'e Yönelik şiddete karşı Basın Açıklaması yapacak. Basın açıklamasına Eğitim Bir-Sen Genel Merkezinin de büyük oranda katılım sağlayacağı yönünde bilgi var.

Yapılacak olan basın açıklaması için 23 Kasım 2019 Saat 11:00 de Taksim Galatasaray'da bir organizasyon planlanıyor. Basın açıklaması ile öğretmenin sesini duyurmayı amaçladıklarını beyan eden Şube Başkanları üye olsun olmasın Tüm Öğretmen camiasını destek vermeye çağırıyor.

'' Destek Ol '', '' Sen de gel '' ve '' Gelecek Kazansın '' gibi slognalarla yayaınladığı bir video ile çağrıda bulunan EBS İstanbul Şubeleri özellikle yöneticilerle ilgili olsun öğretmenlerle ilgili olsun yürütülen çok sayıda soruşturmayı da şiddet kapsamında ele aldıklarını beyan ediyorlar.

Ayrıca Ailede Bütünlük mücadelesi veren sözleşmeli öğretemenler konusunda da yaşanan süreci öğretmenlerin çalışma huzuruna zarar vermesi dolayısıyla bir an evvel çözülmesi gerektriğine dikkat çekiyorlar.