Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 nolu Şube Başkanı Muammer Karaman sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Filyasyon ekiplerinin yeni eğitim öğretim yılı için yapılacak hazırlıkları büyük bir süratle devam ettiren okul yöneticilerinden oluşturulması isabetli bir yöntem değil" dedi. 

Muammer Karaman, "Okulların açılması sadece öğrencinin okulla buluşması değildir. Hayatın normalleşmesinin en büyük işaretidir. Okullarımızı açmak aynı zamanda koronavirüsü yenmek demektir. Okulun başında olmayan bir yönetici okulunu nasıl yeni eğitim yılına hazırlar" diye konuştu. 

Karaman, "Filyasyon ekibinde görev verilip 20-25 adreste kişi evde mi değil mi diye kontrol edecek olan okul yöneticisi salgın tedbirlerini eksiksiz alıp öğrenci kayıtlarını sorunsuz halledebilir mi? Eğitimci görevden kaçmaz, bu millet için kaldırılacak bir yük var ise eğitimciler gövdesiyle, dişiyle tırnağıyla o yükün altına girer. Vefa ekiplerinde gönüllü olarak görev almış, 2 ay boyunca vatandaşın hizmetine koşmuş bir sendika başkanı olarak uyarılarımız dikkate alınmalı" dedi.