Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubede Değişim Rüzgarı

Memur-Sen Konfederasyonu’na  bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi  değişim  dedi.  17 Kasım 2018  tarihinde yapılan 6. Olağan Genel Kurulu ile seçim sürecini tamamlayan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube’de  başkanlığa değişim temasıyla yola çıkan adaylardan Ramazan ACAR getirildi.Genel Kurul için  6 Ekim 2018 tarihinde üyeler tarafından seçilmiş olan 162 delegeden; oy kullanan 159 delegenin  96 sının  oyunu alarak başkanlığa seçilen ACAR seçim sonucu ile kongreye damga vurdu. Adaylardan  Arif ARI ise 53 oyda kaldı.

Sendikamız Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Bursa’da kuruculuğunu ve uzun yıllar başkanlığını yapan Aydın Kılıç’ın  Divan Başkanlığını  yaptığı 6. Olağan Genel Kurul’da Ersen Çetiner ve Ragıp Burak divan üyeleri olarak görev aldı.

Mevcut Başkan Mustafa Sarıgül’ün genel kurul sürecini değerlendirdiği konuşmasıyla genel kurul başladı. Eski başkanlardan  Numan Şeker, Hasan Ünal, Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkul, Akparti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan ve Milletvekili Osman Mesten’in selamlama konuşmalarının ardından başkan adayları  birer konuşma yaptılar.Adaylardan Arif Arı’nın projelerini anlattığı konuşmasının ardından başkan adaylarından Ramazan Acar söz alarak projelerini anlattı.Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Demokrasi Şöleni havasında geçen kongrede yoğun katılım dikkat çekti.Seçim sonuçları açıklandıktan sonra  yaptığı teşekkür konuşmasında  kardeşlik ve ahde vefa vurgusuna dikkat çeken Ramazan Acar iki adaylı seçimden güçlenerek çıktıklarını,  kazananın Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade etti. Acar, değişimden yana olan ve istişareye dayalı yönetim anlayışını benimseyen üyeler ile beraber sendikanın kuruluş amaçlarını kendine rehber edineceğini belirterek birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu  Şube’deki bu değişimin sendikalarına ivme kazandıracağına vurgu yapan ACAR daha önce açıkladıkları Vizyon Belgesine atıfta bulunarak; “ Katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini, önceki yöneticilerin tecrübelerinden yararlanacaklarını, akademi çalışmalarıyla öğretmenlerin mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacaklarını; yeni dönemde kadın ve genç üye örgütlenmesine  önem vereceklerini; tüm dezavantajlı üyelere yönelik çalışma yapacaklarını, diğer STK’lar ile ilkeleri çerçevesinde ortak paydada buluşulacak bütün konularda birlikte hareket edeceklerini’’ ifade etti.

Seçimi kazanan  Ramazan Acar’ın ekibi şu isimlerden oluşmaktadır.

Şube Başkanı                                    : Ramazan Acar

Başkan Yardımcısı ( Başkan Vekili) : Adil Yazıcıoğlu

Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)  : Mehmet Ali Akiş

Başkan Yardımcısı (Mali İşler )        : Mustafa Korkmaz

Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim): Ali Ağaoğlu

Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme): Cüneyt Vardar

Başkan Yardımcısı (Eğitim ver Sosyal İşler) : Remzi Ayaz