Ajanskamu.Net-Ali YALÇIN'In Genel Başkanlık seçimi sürecinde Ahmet ÖZER'i destekleyen ve listesinde yer alan ve Eski İl Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ'ye karşı muhalif duran 2 şube başkanından biri olan 5 Nolu Şube başkanı Celal DEMİRCİ seçime az bir süre kala şube başkanlığı görevinden istifa ederek seçimlere girmedi, diğeri ise Ferhat ÖZTÜRK ; bugün girdiği seçimi Genel Merkeze yakınlığı ile bilinen adaya karşı kaybetti.

Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat ÖZTÜRK , Başkan Adayı Mükremin KÖSE ile girdiği yarışı kaybetti.

Ahmet GÜNDOĞDU'nun da sendikacılık yaptığı şube olarak bilinen ve Emrullah AYDIN'ın Bakırköy ilçe Milli Eğitim Müdüürü olmasından göreve gelen  Ferhat ÖZTÜRK yeni dönemde seçilemedi. 

Ferhat ÖZTÜRK ve Celal DEMİRCİ İstanbul şubeleri içerisinde yeri geldiğinde Muhalif tutumlarıyla bilinen bir isimlerdi.

Seçimi kaybeden Ferhat ÖZTÜRK ,Ahmet ÖZER'in Ali YALÇIN ile birlikte yarıştığı genel merkez seçimlerinde Ahmet ÖZER'in Genel Merkez yönetim listesinde yer alan bir isimdi. O dönemde Celal DEMİRCİ de Ahmet ÖZER'i desteklemişti.

Ferhat ÖZTÜRK ve Celal DEMİRCİ; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ismi Geçen ve şu an İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olan Ömer YAHŞİ ismine de itiraz eden iki isim olarak biliniyor. 

Özellikle kamuoyunda çakarlı müdür olarak bilinen,  İstanbul Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ döneminde, Yelkenci 'nin yaptığı atama ve görevden almalara itiraz etmeleri ile gündeme gelmişlerdi.

Bu süreçten sonra yalnız kalan   5 Nolu şube Başkanı Celal DEMİRCİ  vefasızlık nedeniyle  şube başkanlığından istifa etti ve yeniden aday olmayıp öğretmenliğe döndü. 

Celal DEMİRCİ ile ortak hareket ettiği bilinen 1 Nolu şube başkanı Ferhat ÖZTÜRK ise Genel Merkezin destekleidği adaya karşı seçimi kaybetti. 

Bugün yapılan İstanbul 1 Nolu şube seçiminde  Ferhat ÖZTÜRK Genel Merkez yönetimine daha yakın bir isim olarak bilinen Mükremin KÖSE ile yarıştı ve Genel Merkezin desteklediği aday olarka bilinen Mükremin KÖSE seçimi kazandı.

Ali YALÇIN'ın Genel Başkanlık seçim sürecinde muhalif olarak damgalanan, Ömer Faruk YELKENCİ'ye karşı dik duruş göstermeleri ve tepki gösteren   1 Nolu Şube Başkanı Ferhat ÖZTÜRK'ün seçmi kaybetmesi ve  5 Nolu Şube Başkanı Celal DEMİRCİ'nin ilçe seçimlerindeki rengin belli olmasının ardından istifa etmesi ve adaylıktan çekilmesi Eğitim Bir Sen camiasında uzun süre konuşulacağa benziyor. 

 Ajanskamu-Özel Haber

İşte o dönemde basına yansıyan bazı haber başlıkları: