Geçtiğimiz aylarda Sivas’taki sınavlarda başarısızlık sonrası başlatılan soruşturma, görevden almalar, Sivas Valisi Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürü E. Sıddık Savaşçı ve Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz’i karşı karşıya getiren olaylar sonrası mesele gittikçe dahada kızışıyor.

Eğitim Bir Sen Yöneticisi Mehmet Arslanhan’dan Yetkililere Sorular!

Eğitim Bir Sen’de sendika yöneticisi olduğunu belirten Mehmet Arslanhan “Sivas il Milli Eğitim Müdürüne Umreden Yeni Dua Görseli Bekleniyor” ve “Sivas’ta Valiye Kafa Tutan ve Aylardır Kayıp Olan Sendika Hangisi?” başlıklarıyla yayınladığımız haberler sonrası haber merkezimize WhatsApp hattımız 05558981558 üzerinden ulaşarak bize bir dizi eleştiride bulundu.

Yayınladığımız haberler sonrası bizi taraf olmakla suçlayan Arslanhan yetkililere “Bir haber yapın da bakalım ne kadar haklının yanındasınız” diyerek bir dizi soru yöneltti.

Arslanhan “Bizim tepkimiz başarısız müdürlerin alınmasına değil doğru dürüst kriter olmadan saçma sapan bir soruşturma ile haksızlık yapılmasına” diyerek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da ‘Sınava değil hayata insan hazırlamalıyız’… 2040’a doğru dünyada, dünya tarihinin dördüncü büyük kırılması geliyor. Yani tarım, sanayi ve bilgi toplumundan sonra dördüncü büyük kırılma geliyor 2030’ların sonunda. Mevcut istihdam sistemlerinin tümünü yok sayıyor. Bunun içinde çocukların bu beceriyle meşgul edilmemesi gerekiyor. Sınava değil hayata insan hazırlamalıyız Türkiye’de. Dünyanın istediği beceri seti ne ise ben o beceri setini okul öncesinden itibaren vereyim istiyorum.Ziya Selçuk” mesajını bizimle paylaştı.

Daha sonra Arslanhan yetkililerin cevaplaması için şu soruları sordu.

1 – Behrampaşa’nın Müdürünü başarısız buluyor 27 Haziran a veriyor 27 Haziran’ın müdürünü Behrampaşa ya, Peki 27 hazirandaki öğrenciler uzaydan gelmişler madem başarısız niye oraya veriliyor.

2 – Son 5 sene incelediğini söylüyorlar soruşturma da 2018 neden yok?

3 – Son 5 yıl görev yapan müdürler ceza almıyor 6 ay geçici görev yapan ceza alıyor neden?

4 – 100’de onu sınavla yerleşecek liselere peki 100 de 90 nolacak sabun fabrikasına mı?

Soruların dışında haricen Arslanhan bunları yazacak yürek lazım diyerek “84 okula açılan soruşturmanın üzerinden 6 ay geçti şimdi mahkeme den döneceğinden korkanlar cezaları tebliğ edip mahkemeye delil oluşturmaya çalışıyor. Şunu’da deseydiniz 38. Olan il de değişen neydi aynı okul müdürleri vardı. Sadece değişen il müdürü ve ilin valisi idi. Bir yerde başarısızlık varsa en baştan başlanır. Ama onları yazacak yürek lazım

Büyük Sivas Haber