Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere yönelik Haziran 2020 dönemi mesleki çalışmaların okullarda yüz yüze yapılması kararı alınmıştı. Eğitim Sen, Türkiye genelinde 5 bine yakın öğretmene uyguladığı anket çalışması ile öğretmenlerin yüzde 88.5'inin alınan karara karşı çıktığını ortaya koymuştu. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışmaların online olarak yapılacağını duyurdu. 

EĞİTİMCİLERİN SESİ OLDUK 

Kararın ardından açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, "Günlerdir, 'Eğitim ile ilgili kararlar eğitim emekçilerine rağmen yaşama geçirilemez' dedik. Anketimiz, eylemliliklerimiz, açıklamalarımızla birlikte eğitim emekçüerinin sesi olduk. Uyarılarımız sonucunda seminerlerin uzaktan yapılacağı açıklandı. MEB'in seminerlerin uzaktan gerçekleştirilmesi kararını açıklaması Eğitim Sen'in, tüm arkadaşlarımızın ısrarının, itirazının, emeğinin sonucudur. Birlikte başarabiliriz" dedi. 

Öte yandan Savran, yarın yapılacak Lise Giriş Sınavı (LGS) ile ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazdı. Sendikaya ulaşan sınav salon fotoğrafları ve bilgilerin, sınıflarda 18-20 arasında öğrenci olacağını, birer metre arayla sınav düzenlerinin kurulduğunu gösterdiğini belirten Savran, şu ifadeleri kullandı: "Mesafe kuralına uyulmayan ortamda öğrencilerin uzun süre kalacak olması tehlikenin boyutunu artırmaktadır. Ayrıca havalandırma, ışık alma ve sınava uygunluk açısından belirlenen koşullar sağlamayan mekanlar sınav için kullanılmamalıdır. Kaygıların giderilmesi için acilen bir bilgilendirme yapması gerekmektedir. Önceliğimiz öğrencilerimizin ve sınavda görev yapan emekçilerin sağlığıdır."

9 Eylül İzmir