Eğitim Sen’in İzmir’deki 6 şubesi ve Öğrenci Velileri Derneği (Veli Der), Konak Kemeraltı girişinde toplanarak, ortak basın açıklaması düzenledi. Pandemi sürecinde eğitimde yaşanan mağduriyetlerin dile getirildiği ortak açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) eleştiriler de sıralandı. Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam’ın okuduğu ortak basın açıklamasında, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimi destekleyen bir araçtan öteye gidemeyeceği vurgulanarak, salgın koşullarında yüz yüze eğitimin yapılması için bir an önce okullardaki koşulların iyileştirilerek, yüz yüze eğitime geçinilmesi talep ettiklerini duyurdu.

Eğitime bütçe ayrılsın

Salgın döneminde ödenen vergilerin savaşa değil, eğitim ve sağlığa ayrılması gerektiğini vurgulayan Beyazadam, “İl ve ilçe düzeylerinde eğitim izleme kurulları oluşturulmalı. Salgın koşullarında eğitimin sürdürebilmesi için özellikle eğitime ek bütçe ayrılması ve ek atamalar yapılmalı. Her okula bir sağlık görevlisi, ek temizlik görevlileri mutlaka atanması sağlanmalı” dedi. Öğretmenlere ayrıca görevler verilmemesi gerektiğini dile getiren Beyazadam, “MEB, öğretmenlerin mali haklarını sınırlayan ek ders yazısını hemen geri çekmeli. 21 Eylül tarihinden sonra öğretmenlere haftalık ders dağıtımının nasıl yapılacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Bu konu acilen açıklığa kavuşturulmalı” diye konuştu.

Tek platformdan yapılsın

Öğretmenlerin iki ayrı platformdan canlı ders yapılması uygulaması sonlandırılması gerektiğini dile getiren Beyazadam, şöyle devam etti: “Tek bir platformdan canlı ders yapılmalı. Ayrıca öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi MEB açısından çözülmesi gereken temel bir meseledir. Bu sorun çözülmeden diğer sorunlara çözüm üretmeye çalışmak gerçekçi değildir. Öğretmenlere ödenen derse hazırlık ücreti de uzaktan eğitimde artırımlı şekilde ödenmeli.” EBA dışındaki canlı ders platformlarına kullanıcıların kendi sosyal medya hesaplarından girişin yaratacağı güvenlik sorununun ortadan kaldırılması .

Talepler alkışla gönderildi

Ortak basın açıklaması sonrası Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenleri kahve içmeye makamına çağırdığını hatırlatarak, “Kahvesi kendisine kalsın! Biz taleplerimizi alkışla gönderiyoruz” dedi.