Ülkemizde eğitim, öğretim, ve bilim hizmetleri iş kolunda faaliyet gösteren 21 eğitim sendikasının genel merkez yöneticileri, 27 Ocak 2020 tarihinde Eğitim Sendikaları İstişare Toplantısı adıyla Ankara'da düzenlenen toplantıda bir araya gelmiştir. Yapılan istişare toplantısında; eğitim çalışanlarının hak, çıkar ve sorunları ile eğitim sendikalarının geleceği ve mevzuat kaynaklı sorunları ele alınmıştır.

İstişare toplantısına katılan eğitim sendikaları, ağırlaşan çalışma hayatı koşullarına ve artan çalışma hayatı sorunlarına karşın; sorumluluk sahibi olanların ilgisiz, yetki sahibi olanların ise yetersiz kaldığı gerçeği üzerinde mutabık kalmışlardır. Ayrıca; eğitimin ve eğitim çalışanlarının birikmiş problemlerine çözüm üretmek, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin gelişimine yönelik projeler üretmek, eğitim ve eğitim çalışanları özelinde her türlü konuyu birlikte müzakere etmek hususlarında fikir birliği sağlamışlardır.  

Eğitim sendikaları, güçlü bir irade ortaya koymanın sorunların çözümü noktasında kamuoyunda güçlü karşılık bulacağından hareketle; eğitim çalışanlarının hak ve çıkarlarının korunması, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının ortak akılla çözümü ve sendikaların karşılaştıkları mevzuat kaynaklı sorunların çözümü için etkin bir güç ve eylem birlikteliği sağlanmasının elzem olduğu kararını almışlardır.

Bu kapsamda; aşağıda tüzel kişiliklerinin ve tüzel temsilcilerinin bilgileri yer alan 21 eğitim sendikası tarafından, etkin bir güç ve eylem birlikteliğini sağlamak amacıyla platform mutabakat metninde yer verilen ilkeler çerçevesinde 30 Ocak 2020 tarihinde Eğitim Sendikaları Platformu kurulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EĞİTİM SENDİKALARI PLATFORMU

 

 

EĞİTİM SENDİKALARI PLATFORMU KURUCULARI
Tüzel Kişilik*
Tüzel Kişilik Temsilcisi
AES
Mehmet Alper ÖĞRETİCİ
AND-SEN
Erdoğan YAZICI
BAĞIMSIZ EĞİTİM SEN
Abdullah SOY
BİRLİK EĞİTİM SEN
Murat KARATAŞ
DES
İshak ÇELEBİ
DİRİLİŞ EĞİTİM SEN
Mehmet Nuri KAYNAR
EĞİTİM HAK SEN
Hanifi GÖKÇEK
EKSEN EĞİTİM SEN
İsmail YILDIZ
ENGELSİZ EĞİTİM SEN
Resul PARTİCİ
EŞİT HAKLAR SENDİKASI
Ahmet YILDIZ
LİYAKAT-SEN
Emir KAZAK
MAARİF-SEN
Mustafa DAĞAŞAN
OSMANLI EĞİTİM SEN
Mehmet Emin KARADAŞ
SAY-SEN
Ali GAZELOĞLU
ŞEHİT GAZİ BİRLİK SEN
Adem YETKİN
TEÇ-SEN
Ümit DEMİREL
TEG-SEN
Ali YAVUZ
TÖS
Vahap GÜZEY
TÜM EĞİTİM SEN
Selman AKSU
TÜM EĞİTİM BİR SEN
Ahmet KARAKAŞLI
YURT EĞİTİM SEN
Hakan ÇELİKSOY
* Platform üyesi tüzel kişiliklerin isimlerine alfabetik sıraya göre yer verilmiştir.