28 Şubat davalarında aktif olarak savunma yapan Avukat Fevzi KONAÇ, özellikle yargı boyutunda yaşanan üzücü olaylardan örnekler verdi.

            Avukat KONAÇ şu açıklamalarda bulundu:

            28 Şubat, ittihat terakki ile başlayan bir süreçtir. Abdülhamit Han’a yapılan darbe ile Necmeddin ERBAKAN Hocamıza yapılan darbenin aynı mantık ürünü olduğu aşikârdır. 1950’li yıllarda demokrasiye ve Başvekil Adnan Menderes’e yapılan zulümler 28 Şubat zulmü ile aynıdır. Her on yılda milletin sevdiği iktidarlara yönelik yapılan darbeler sadece Türkiye kaynaklı müdahaleler değildir.

            Avukat Fevzi KONAÇ, Cumhuriyet kurulunca birtakım insanlar reddi miras anlayışı ile hareket etmiştir, bu milletin tarihi arka planındaki tüm değerlere savaş açılmıştır ifadelerini kullandı. Avukat Fevzi KONAÇ, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Batı’nın düşman algısında değişiklikler olduğunu, Amerika ve Emperyalist güçler 1990’dan sonra İslam’ı ve Müslümanları potansiyel düşman olarak gördüklerini anlattı.

            Avukat Fevzi KONAÇ, Gelinen süreçte çok önemli gelişmelerin olduğunu, Başörtülü avukatların yasak sonrası davalara başörtüler ile girdikleri süreçte yaşanan duygusal anları anlattı. Başörtüsü yasakları ile sadece İslami değerlerle mücadele edilmediğini bu süreçte çok ciddi insani kırılmaların yaşandığını, binlerce insanın hak etmediği halde zindanlara atıldığını anlatan Konaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

            28 Şubat’ın arkasında FETÖ var, FETÖ bizi bırakın bunları yok edin demiştir. Uyanık olunmazsa yeni kalkancılar, Fadime Şahinler, Müslüm Gündüzler, Çevik Birler yine bu milletin karşısına çıkartılacaktır. Çözüm olarak öncekilerin düştüğü hatalara düşmeden adaletli davranarak insani ve İslami bir yaklaşım ortaya konmalıdır. Erbakan Hoca’yı o gün eleştirenler bugün Hocamızın davranışlarının ne anlama geldiğini gayet iyi anlamışlardır. 28 Şubatların bir daha yaşanmaması için hataları önce biz eleştirmeliyiz, bir kardeş olarak korkmadan olumlu eleştiri mantığı ile hareket edelim.

            Programın sonunda Eğitim Bir sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın KALKAN Fevzi KONAÇ’A plaket takdim etti.

 

 

                                                                                                                                                         Aydın KALKAN

                                                                                                                                                           Şube Başkanı