Ek ders ücretlerinde çözümün basit olduğunu bildiren Genel Başkan Geylan, haftalık ders programının hazırlanıp bu programa göre EBA ya da diğer platformladan uzaktan eğitim yapılacağını ve bunun üzerinden ek ders ücretleri ödeneceğini söyledi. 

Ayrıca okul idaresi tarafından canlı ders anlatımı esnasında öğretmenlerden fotoğraf ve video kaydı istenmesini de eleştiren Genel Başkan Geylan, " Öğretmenimize güvenemiyorsak, eğitimde başarı nasıl mümkün olacaktır?" diye sordu. 

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti: "Bakanlık ek ders ücretleriyle ilgili yaşanan karmaşayı giderecek tedbiri ivedilikle almalıdır.

Günlerdir dile getiriyoruz, çözüm çok basit; okul idareleri tarafından yüz yüze eğitimde olduğu gibi haftalık ders programı hazırlanacak, bu programa göre öğretmenlerimiz EBA ya da diğer platformlardan uzaktan eğitimlerini yapacaklar ve bunun üzerinden de ek ders ücretleri ödenecek. Tabi bu noktada önemli bir diğer husus da canlı derslerle ilgili öğretmenin beyanının esas alınmasıdır. Beyanın dışında öğretmenimizin itibarını sarsacak şekilde fotoğraf ya da video kaydı istenmesi kesinlikle sözkonusu bile olmamalıdır. Öğretmenimize güvenemiyorsak, eğitimde başarı nasıl mümkün olacaktır?"